POLICIE ČR: Žena podvedla nejméně 1500 osob, přišla si na více než...

POLICIE ČR: Žena podvedla nejméně 1500 osob, přišla si na více než milion korun

Aktualizace:

V rámci probíhajícího vyšetřování bylo zjištěno, že poškozených je v současné době nejméně 1500. Celková škoda, která byla pokračujícím jednáním obviněné způsobena, přesáhla již jeden milion korun. Počty poškozených a také způsobená škoda mohou však nadále stoupat. Vzhledem k uvedenému tak není vyloučena budoucí změna právní kvalifikace.

 

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Českém Krumlově zahájili trestní stíhání dvacetileté ženy z Berounska, kterou viní ze spáchání přečinu podvod.

Obviněná měla v období nejméně od června roku 2021 do druhé poloviny srpna roku 2022 v rámci svého „businessu“ podvést více než 460 osob. Poškozené přitom vždy nalákala na prodej nejrůznější elektroniky, jako například herní konzole, mobilní telefony, chytré hodinky, video chůvičky nebo interaktivní knihy a tužky zn. Albi. Zboží přitom vždy nabízela již s vědomím, že toto následně po jeho uhrazení nedodá. Pro účely zveřejňování inzerátů, používala mimo svého jména i dalších nejméně deset smyšlených. Svým jednáním si tak přišla na více než 360 000 korun. V současné době ale nelze vyloučit, že číslo v kolonce poškozených nebude nakonec větší. Díky dobré práci kriminalistů však nakonec spadla klec. Obviněné nyní v případě prokázání viny hrozí u soudu trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let nebo peněžitý trest.

 

POLICIE ČR

(Zveřejněno bez redakční úpravy)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře