VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA: Na lyžařský výcvik přispěje VZP dva tisíce korun

VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA: Na lyžařský výcvik přispěje VZP dva tisíce korun

Od nového roku VZP přispěje dětem 2 000 korun na lyžařský výcvik organizovaný školou. Podmínkou pro získání příspěvku bude pouze předložení potvrzení, že se dítě výcviku zúčastnilo. K tomu bude sloužit formulář Potvrzení o účasti dítěte na organizovaném lyžařském kurzu. Jiné dokumenty nebude pojišťovna vyžadovat ani akceptovat.

Od 1. 1. 2024 bude na webu VZP k dispozici ke stažení formulář Potvrzení o účasti dítěte na organizovaném lyžařském kurzu, který zároveň slouží jako doklad o úhradě kurzu. Ten si klient vytiskne a po návratu dítěte z lyžařského výcviku jej nechá potvrdit školou. Spolu se žádostí o příspěvek jej následně doručí VZP. Není tedy nutné, jako je tomu u jiných příspěvku, k žádosti přikládat doklad o zaplacení. Formulář s potvrzením o absolvování lyžařského kurzu nesmí být při podání žádosti o příspěvek starší tří měsíců od data jeho vystavení.

Žádost lze podat online prostřednictvím aplikace Moje VZP, osobně na přepážce nebo podatelně kterékoliv pobočky VZP, případně vložením do sběrného boxu či poštovní schránky pobočky anebo poštou na adresu VZP ČR, Regionální pobočka Praha, Na Perštýně 359/6, 110 00 Praha 1.

Nové příspěvky

Pro rok 2024 přistoupila VZP k razantnímu navýšení rozpočtu fondu prevence, a to o více než 60 % na 1,6 miliardy korun. Díky tomu dochází k navýšení některých příspěvků a také zavedení zcela nových. Mezi ně patří například příspěvek na odlehčenou sádru pro děti a mladistvé, příspěvek na očkování proti pásovému oparu pro klienty nad 50 let nebo rozšíření příspěvku na očkování proti HPV i pro dospělou populaci.

Na pohybové aktivity VZP dětem a mladistvým v příštím roce přispěje 2 000 korun, tedy dvojnásobek letošní částky. Právě z tohoto programu mohou rodiče využít příspěvek na uhrazení části nákladů spojených s lyžařským výcvikem. K dalším možnostem, kde prostředky pomohou, je například úhrada sportovních aktivit organizovaných v kroužcích, spolcích, klubech či domech dětí a mládeže apod., pro starší děti také třeba na pořízení permanentky do posilovny.

 

(tz-vzp)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře