POLICIE ČR: Další podvod. Při investování přišel muž o více než půl...

POLICIE ČR: Další podvod. Při investování přišel muž o více než půl milionu korun

Další z řady podvodů ve virtuálním prostředí rozplétají českobudějovičtí policisté. Minulý týden jim poškozený muž přišel oznámit, že se pravděpodobně stal obětí podvodu.

Na sociální síti ho kontaktoval neznámý muž, který mu nabídl investiční příležitost v podobě investic do akcií a měnových párů prostřednictvím jedné společnosti, jehož nabídky poškozený využil. Poškozený si založil bankovní účty, kam v osmi platbách zaslal více jak půl milionu korun. Prostředky pak převedl do kryptoměny Bitcoin a rozeslal na elektronické peněženky určené pachatelem. Když se celá věc muži rozležela a chtěl prostředky vybrat, zjistil, že už to není možné a neznámý pachatel s ním přestal komunikovat.

Znovu apelujeme na veřejnost. Neposílejte peníze lidem, které jste nikdy neviděli! Nezadávejte své přihlašovací údaje do internetového bankovnictví přes neznámé odkazy! Nevěřte rychlému zbohatnutí a už vůbec ne tomu, že vám k němu pomůže nezištně člověk, který vás náhodou kontaktuje pře internet! Chraňte své peníze a vždy dobře promyslete jak s nimi nakládáte!

 

POLICIE ČR

(Zveřejněno bez redakční úpravy)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře