POLICIE ČR: Žena chtěla prodat sako, přišla však o více než 10...

POLICIE ČR: Žena chtěla prodat sako, přišla však o více než 10 tisíc korun

Poškozená na bazarovém portále vystavila k prodeji dámské sako za 120 korun. Na inzerát se jí obratem ozvala zájemkyně s informací, že již za sako zaplatila a požádala poškozenou o zaslání e-mailové adresy, což učinila.

Následně obdržela e-mail, v němž byla informována o tom, že její zboží je rezervováno pro kupujícího s aktivním tlačítkem “Pokračujte a potvrďte objednávku”. Mladá žena na tlačítko klikla, na ploše se zobrazila stránka, kde byla loga různých bank.  Vybrala logo své banky a do příslušných okének uvedla veškeré údaje ke své platební kartě, dále své jméno a příjmení, což samozřejmě v případě prodeje není standardní.  Poškozená následně zjistila, že jí dosud neznámý pachatel připravil o více než 10 tisíc korun.

Policisté případ šetří jako přečiny podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli intenzivně pátrají.

Již poměrně dlouhou dobu a s velkou intenzitou policisté upozorňují na to, že je skutečně nutné být velmi obezřetnými nejen při nákupu, ale také při prodeji zboží na internetu. Je důležité přemýšlet a vše si důkladně ověřovat. Každý den vydávají policisté zprávy s konkrétními případy internetových podvodů, které se staly našim spoluobčanům. Ve zprávách jsou zahrnuty i nejpoužívanější triky a legendy pachatelů. Je třeba se z těchto informací poučit a ne je brát na lehkou váhu. Neboť obětí podvodníků se může stát každý.

 

POLICIE ČR

(Zveřejněno bez redakční úpravy)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře