GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 10. prosince 2023

GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 10. prosince 2023

Koláž: (red) – Za krásnější Vimperk

 

ad POZVÁNKA na deváté zasedání Zastupitelstva města Vimperk (webové stránky města)

Na webu města je umístěna Pozvánka na deváté zasedání zastupitelstva města 13.12.2023, kde je  uveden jako bod č. 16 Schválení záměru na využití domů Johanna Steinbrenera čp. 4 a čp. 5 a vypsání architektonické soutěže. V dalším materiálu se název projednávané věci uvádí jako “Schválení záměru na využití domů Johanna Steinbrenera čp. 3 a čp. 4 a vypsáni architektonické užší soutěže o návrh na zpracování”. Dům čp. 5 vypadl a nahradil ho dům čp.3. Podivné. Chtělo by to, Vážení úředníci, větší důslednost a pozornost, když už cokoli zveřejňujete. Dále je uveden návrh na usnesení “Zastupitelstvo města Vimperk – schvaluje záměr a funkční využití areálu domů Johanna Steinbrenera čp. 3 a čp. 4 a přilehlých pozemků dle předloženého stavebního programu Revitalizace areálu Steinbrenerovy tiskárny ve Vimperku, – schvaluje vypsáni architektonické užší soutěže o návrh na tuto revitalizaci dle předloženého návrhu, – pověřuje starostu ke schválení kompletní zadávací dokumentace”. Tak nevím, zda je naše starostka odborně kompetentní sama schválit zadávací dokumentaci, která by už měla být určitě hotova a naopak předložena ke schválení celému zastupitelstvu.

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Vánoční dárek radnice občanům – poplatek za odpady

Na jedné straně radnice vyhazuje veřejné peníze za zbytečné studie a projekty, na druhé straně doluje od občanů zvýšené poplatky za svoz a likvidaci odpadů. Předpokládám, že si za to radní odsouhlasí tučné vánoční odměny a samozřejmě i všem svým věrným pomocníkům. 

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Glosa – 7. prosince 2023

Způsob zimní údržby v našem městě není vůči občanům vůbec přívětivý. Ve Freyungu to umí pravděpodobně lépe. Určitě by poradili.

 

ad PAVEL DVOŘÁK: Bazén se mění na koupaliště

A to koupaliště se za pár let promění v děravé necky.

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Glosa – 5. prosince 2023

Ano, paní starostka by se měla především starat o své občany. Měl by jí v tom pomoci Výbor pro zdravotnictví Jihočeského kraje a Odbor zdravotnictví krajského úřadu. Je tam spousta dobře odměňovaných funkcionářů a úředníků.

 

ad Vimperáci pohodlně projdou z „májovky“ do parku po nové pěšině (Prachatický deník)

A tak nám vznikla Jolanina pěšina, kterou lidé využijí i v zimě, ale musí mít odvahu a štěstí. Totiž, Jolana pěšinu v zimě neudržuje. Může se tak stát, že do kopce se budete drápat po čtyřech a bude to marné, obráceně pak šupem po prd…až do nového altánku. Také žasnu nad informací a netušila jsem, že kulturních akcí je ve vimperském parku každoročně nepočítaně. 

 

Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

 

Volyňka HOMOLKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře