POLICIE ČR: Pozor při investování. Podvedené ženy přišly o nemalé peníze

POLICIE ČR: Pozor při investování. Podvedené ženy přišly o nemalé peníze

 

Policisté evidují další podvody při investicích. Na policisty z Jindřichova Hradce se začátkem listopadu obrátila žena, která na internetu narazila na reklamu výhodných investic.

Reklama ji zaujala natolik, že v přiloženém odkazu vyplnila údaje ke své osobě. Záhy byla kontaktována údajným investičním poradcem, který ji přesvědčil k instalaci aplikace pro vzdálený přístup do jejího mobilního telefonu. Poté ji přesvědčil k investování jejích peněz a dále i k sjednání půjčky, kterou žena také vložila do investic. Slibovaný zisk se nekonal a podvedená žena přišla o částku přesahující 200 tisíc korun. Další případ evidují policisté z Třeboně. Na ty se v polovině listopadu obrátila žena, která chtěla své úspory zhodnotit při obchodování s kryptoměnou. Dle instrukcí neznámého pachatele si do svého počítače nainstalovala různé aplikace pro vzdálený přístup a obchodování. Poté v několika platbách od konce září přeposlala na neznámý zahraniční účet částku přesahující půl milionu korun. Zhodnocení investic se však také nekonalo.

Znovu upozorňujeme na rizika spojena s investováním financí. Pro zhodnocení svých úspor volte jen ověřené investiční společnosti.

 

POLICIE ČR

(Zveřejněno bez redakční úpravy)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře