POLICIE ČR: Byl to omyl. Pátrání po vozidle, posádka měla lákat dívku...

POLICIE ČR: Byl to omyl. Pátrání po vozidle, posádka měla lákat dívku do vozu

 

Závažnou informaci, která se objevila na facebooku prověřovali policisté z Obvodního oddělení Hluboká nad Vltavou. Žena ve svém pondělním příspěvku napsala varování před posádkou osobního vozidla. Ta měla u kostela v Hluboké nad Vltavou do svého vozu u autobusové zastávky lákat dívku, čekající na autobus.

Toto se mělo odehrát v pondělí po čtrnácté hodině. Policisté začali tuto skutečnost ověřovat a narazili na jiný příspěvek. V něm píše paní P…, že pravděpodobně ona strhla lavinu varování před posádkou vozidla…, protože s manželem a malým synkem v autosedačce, si u zastávky všimla dívky čekající na autobus, v popsaném místě i čase a nabídla svezení do Českých Budějovic, kam jeli. Dívku od vidění zná, domnívala se, že dívce autobus ujel. Když dívka odmítla, odjeli. Omlouvá se za toto nedorozumění a hned, jak si všimla varovného příspěvku, sama vše uvedla na pravou míru. Mrzí jí, že dívku pravděpodobně nabídkou na svezení vystrašila. Policisté se ženou mluvili, vše potvrdila.

Tentokrát vše dobře dopadlo. Přesto i policisté nabádají, připomínejte dětem, aby nemluvili s cizími lidmi, pokud by je někdo oslovoval nebo kontaktoval, zvlášť v situaci, kdy někde čekají nebo jdou sami, ať vše oznámí ve škole, nebo rodičům. V případě, že by se cítily ohroženy, ať volají linku 158.

 

POLICIE ČR

(Zveřejněno bez redakční úpravy)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře