GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 19. listopadu 2023

GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 19. listopadu 2023

Koláž: (red) – Za krásnější Vimperk

 

ad Oznámení o 2. opakovaném veřejném projednání Návrhu změny č. 3 ÚP Vimperk (úřední deska radnice)

Co se vleče, neuteče. To platí o nekonečném projednávání změny č. 3 územního plánu https://vimperk.cz/…asp. Zastupitelstvo není schopno za téměř čtyři a půl roku tuto změnu schválit a efektivně řešit námitky. Za tu dobu se možná někteří žadatelé o změnu územního plánu z Vimperku odstěhovali, postavili si jinde nebo podnikají jinde. Mimochodem, kontroluje také někdo práci odpovědných úředníků a projektantů? Mám o tom pochybnost.

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Zvukový záznam z 8. zasedání zastupitelstva

Kladu si otázku, proč 30. října neměla veřejnost v rámci zasedání zastupitelstva, nebo již dříve na webu města, možnost seznámit se s urbanistickou studií na novou obchodní zónu, která je předmětem změny č. 5 územního plánu. Autoři této studie údajně bydlení v této zóně nedoporučili, byť si to původně samospráva přála. Bylo by určitě zajímavé znát všechny odborné argumenty, na základě kterých není bydlení v této části města vhodné. Konstatovat jednou větou takový závěr zdá se mi způsob vůči veřejnosti poněkud nešťastný a neseriózní, zvláště, když už byla studie několik měsíců před zasedáním zastupitelstva zpracována a vycházel z ní projektant změny územního plánu.

 

ad VIMPERK / JIŽNÍ ČECHY: Fotka týdne – Lídryně

Pro hnutí STAN a voliče Jarky je Jarka skvělá. Souhlas. Je však nutné připomenout, že bez pomoci řady skvělých bezejmenných kolegů a úředníků by se Jarka lídryní nikdy nestala. O tom se už většinou nemluví.

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Glosa – 5. listopadu

Současná samospráva tu není na věky věků, byť to tak někdo možná vnímá. Naděje ještě neumřela. Věřím, že některá z budoucích samospráv kulturní dům zvaný Cihelna jednoho dne odkoupí, aby sloužil tomu, pro co byl kdysi vybudován.

 

Volyňka HOMOLKOVÁ


 

 

5 1 vote
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře