JIŽNÍ ČECHY: Značkou Regionální potravina se nově pyšní devět výrobků

JIŽNÍ ČECHY: Značkou Regionální potravina se nově pyšní devět výrobků

 

Prestižní ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje převzalo při Svatomartinské neděli v Písku devět lokálních producentů. Značkou Regionální potravina se pyšní například Paštika s jelenem a liškou z Farmy Liška, Hovězí trhané od Zdeňka Misaře, Ovčí gouda archivní sýr ze Statku v Horních Dvorcích, či Makový olej lisovaný za studena z Farmy Nouzovi. V Jihočeském kraji letos soutěžilo 86 produktů od 32 výrobců.

„Z ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje pro našimi zákazníky tolik oblíbené Hovězí trhané, máme opravdu radost. Toto maso ve skle připravujeme s velkou péčí z kvalitního hovězího, které pochází z našeho vlastního chovu. Ctíme kvalitu a poctivou ruční výrobu. A jsme přesvědčeni, že právě díky těmto hodnotám zaujalo naše Hovězí trhané i hodnotitelskou komisi a ta ho zaslouženě ocenila značkou kvality – Regionální potravina,” hrdě uvedla Michaela Misařová ze Statku u Misařů.

Slavnostní vyhlášení oceněných produktů v Jihočeském kraji úspěšně zakončilo 14. ročník soutěže Regionální potravina. Celorepublikově se potvrdil rostoucí zájem o toto ocenění mezi regionálními výrobci. Celkem se jich letos přihlásilo rekordních 456. Značka Regionální potravina se uděluje od roku 2010 a každým rokem získává větší popularitu jak mezi výrobci, tak spotřebiteli. Rostoucí zájem producentů o toto ocenění vnímáme jako mimořádně důležitý signál, který svědčí o mnohem lepším povědomí o hodnotě regionálních potravin a s tím souvisejícím významem značky Regionální potravina.

Regionální potravina je nejen symbolem prověřených kvalitních lokálních produktů, ale také platformou pro sdílení informací, propojování výrobců a další rozvoj trhu s regionálními potravinami. Nárůst oceněných výrobců podtrhuje klíčový přínos regionální produkce pro ekonomiku i pro společnost jako celek. Toto ocenění představuje punc nejvyšší kvality, regionality a tradice. Pro SZIF, který tuto značku spravuje, je rostoucí zájem o soutěž skvělou zpětnou vazbou.

Soutěž probíhá ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. O značku Regionální potravina mohou soutěžit producenti zemědělských a potravinářských výrobků, kteří mají nejvýše 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek pak získává právo užívat značku Regionální potravina zdarma po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Jedním z nejviditelnějších marketingových nástrojů je podpora značky v médiích. Například v pořadech: Kluci v akci, Pečení na neděli či Herbář. Pravidelně se značkou Regionální potravina můžete setkat v časopisech Apetit, Gurmet, Forbes a na významných akcích jako jsou dožínky na Letné, vinobraní na Pražském hradě a Země živitelka. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz

 

Značku Regionální potravina Jihočeského kraje roku 2023 získaly tyto produkty:

Text a foto: (tz-szif)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře