Z DENÍKU POLICIE ČR: Žena prodávala zdravotní boty za 800 korun, přišla...

Z DENÍKU POLICIE ČR: Žena prodávala zdravotní boty za 800 korun, přišla o sto tisíc

 

Šestapadesátiletá žena z Blatenska inzerovala prodej zdravotní obuvi na inzertních internetových portálech. Přes Messenger se jí ozvala paní se zájmem o koupi inzerovaného zboží. Zpočátku se vše zdálo být v pořádku.

Paní požádala zaslání balíčku přes „Balíkovnu“ a požadovala sdělení čísla účtu, na který má peníze poslat. Požadovala také e:mailovou adresu k zaslání potvrzení, že si „Balíkovna“ balíček převezme následující den. Dalším krokem byla zpráva zaslaná na e:mail s požadavkem k potvrzení „Balíkovny“ a odkaz na „Balíkovnu“ s následným přihlášením do internetového bankovnictví. Žena zadala své přihlašovací údaje do svého bankovnictví. Tady ale POZOR!!! CHYBA!!! Poté ženě přišla SMS zpráva z banky, že jí byla aktivována služba Smart klíč a kód, který potvrdila. Pak už jen následovala komunikace s údajnou Balíkovnou přes aplikaci WhatsApp týkající se samotného zboží a jeho převzetí. Poslední zpráva přišla na Messenger, která potvrzovala objednávku a zaslání peněz za zboží na účet. Žádné peníze na účet nepřišly, ale naopak byly z účtu neoprávněně odčerpány.

Internetové podvody jsou téměř na denním pořádku. Policisté proto varují občany, aby byli obezření a nevyplňovali nikam své přihlašovací údaje k bankovním účtům a nepotvrzovali žádné kódy. Podvodníci jsou předem připravení, mají příjemné vystupování a působí velmi důvěryhodně. Je ale důležité mít stále na paměti, že komunikujete s cizími lidmi!!!

 

POLICIE ČR

(Zveřejněno bez redakční úpravy)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře