Z DENÍKU POLICIE ČR: Dva zvláštní případy. Únos ženy a muž uvízlý...

Z DENÍKU POLICIE ČR: Dva zvláštní případy. Únos ženy a muž uvízlý na toaletě

 

Mimo běžných činností policistů v terénu, které jsou zaměřené na dopravu či pořádkovou službu při řešení oznámených porušení zákona, řeší občas policisté i věci zvláštní či úsměvné.

Koncem října přijali důstojníci na lince 158 oznámení o muži uvězněném na vlakové toaletě. Vlak směřoval do Vyššího Brodu a tak policisté požádali o součinnost strážníky z Brodu a také hasiče. Nakonec šlo o zaseknutý zámek a muže se hasičům podařilo vysvobodit. Tato situace nebyla tak úplně pro policii, ale jsme rádi, že mám důvěru občanů.

Trochu víc práce dal policistům únos ženy. Tento velmi závažný skutek byl na operační středisko oznámen prvního listopadu večer. Jistý pan „Pavel“ oznámil, že jeho pětatřicetiletou tetu z Českých Velenic unesl její přítel do Rakouska. Má se jednat o padesátiletého muže, určitě tetě vyhrožoval zbraní a unesl jí svým vozem značky BMW. Takovéto oznámení není možné podcenit a tak čeští policisté požádali rakouské kolegy o prověření dvou možných adres, které získali od příbuzných unesené tety. V pozdních večerních hodinách potvrdili rakouští kolegové nasazení zásahové jednotky a vstup do natypovaného bytu. „Unesená i únosce“ zde však byli zastiženi v lásce a míru. O žádný únos se tedy nejednalo, snad tetě rodina záviděla možného ženicha. Zbraň ani vyhrožování se v tomto případě nepotvrdilo.

 

POLICIE ČR

(Zveřejněno bez redakční úpravy)


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře