GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 5. listopadu 2023

GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 5. listopadu 2023

Koláž: (red) – Za krásnější Vimperk

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Seznamte se s dokumenty, které stanoví kde a jakým způsobem bude prováděna na městských komunikacích zimní údržba

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Glosa – 29. října 2023

Tam, kde se vůbec nezajišťuje sjízdnost a schůdnost, by bylo účelné zamezit jízdě a chůzi nejen výstražnými nápisy, ale též fyzickými zábranami. Nelze totiž zajistit žádným způsobem, aby byl skutečně každý v předstihu dostatečně informován o úsecích bez zimní údržby. Zdroje k takovému opatření určitě jsou, no a případně by se vynechal novoroční ohňostroj, vánoční porada úředníků a městský ples.

 

ad Město Vimperk vyhlašuje architektonickou soutěž na mateřskou školku (oficiální stránky města)

Co je správně, mateřská škola nebo mateřská školka? V článku figurují obě varianty. Ale to je určitě malichernost. Ano, určitě je dobře, že podané architektonické návrhy bude následně hodnotit porota složená ze zástupců města a nezávislých odborníků. Domnívám se však, že se k záměru měla vyjádřit nejširší veřejnost např. formou ankety nebo veřejných setkání, hlavně budoucí rodiče budoucích občánků. Mateřská škola má být blíže k přírodě a výše nad mořem, kde je čistý vzduch a klid. V údolí u zimního stadionu bývá často smog a randál.

 

Volyňka HOMOLKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře