NAŠE MĚSTO VIMPERK: Ptáme se za vás – Co si mají počít...

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Ptáme se za vás – Co si mají počít pojištěnci VZP, když jejich zubař náhle ukončil praxi a jiný stomatolog je nechce zaregistrovat?

 

Co si mají počít pojištěnci VZP z Vimperka a spádových obcí poté, co praxi náhle ukončil zubař Milan Kuncl a stávající stomatologové ve Vimperku a ve městech v dojezdové vzdálenosti (i v celém Jihočeském kraji) odmítají nové pacienty zaregistrovat?

Odpovídá Viktorie Plívová, tisková mluvčí Všeobecné zdravotní pojišťovny:

VZP ČR Regionální pobočka Plzeň obdržela oznámení o ukončení stomatologické praxe ve Vimperku. V souvislosti s aktuálním řešením snížené míry dostupnosti poskytování zdravotních služeb v odbornosti stomatologie jsou ORP Vimperk a ORP Prachatice zařazeny v nabídkových seznamech oblastí s nejvyšší potřebou uzavření smlouvy, a to na stránkách www.vzp.cz. VZP ČR se snaží k otevření praxe v těchto lokalitách motivovat i finančně, kdy v lednu letošního roku byl představen nový motivační program VZP PLUS, který je určen jak stávajícím, tak i novým lékařům v tzv. preferovaných oblastech.
Aktuálně je na Krajském úřadě Jihočeského kraje na základě návrhu zdravotních pojišťoven vyhlášeno výběrové řízení na uzavření smlouvy o poskytování a úhradě hrazených služeb pro obor zubní lékařství pro okres Prachatice a současně pro město Vimperk a obcí spadajících do jeho územní působnosti, a to na návrh obce.
VZP ČR si je plně vědoma povinnosti zajistit svým pojištěncům časově a místně dostupné bezpečné zdravotní služby v požadované kvalitě. Dostupnost zdravotních služeb je  pravidelně monitorována a v případě potřeby zajištění stomatologické péče se můžou na nás pojištěnci obrátit a adekvátní lékařská péče jim bude co možná nejdříve zajištěna v dojezdové době dle Nařízení vlády č. 307/2012 Sb. o místní a časové dostupnosti zdravotních služeb, a to pouze v rámci Jihočeského kraje.

 

(red) – Za krásnější Vimperk


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře