NAŠE MĚSTO VIMPERK: Ptáme se za vás – Vyjedou letos zvláštní silvestrovské...

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Ptáme se za vás – Vyjedou letos zvláštní silvestrovské vlaky?

 

Vyjedou letos zvláštní silvestrovské vlaky? Pokud ano, s jakým tématem a doprovodným programem? Pokud ne, co pořádání této akce brání?

Odpovídá Vladislav Šlégr, jednatel, Stifterův pošumavský železniční spolek Vimperk:

Na Vaší otázku se nabízí snadná odpověď. Ne, nevyjedou. Ale abych nebyl tak stručný. V roce 2000 vyjel poprvé na trať Vimperk – Kubova Huť a zpět zvláštní Silvestrovský vlak Stifterova pošumavského železničního spolku. Bylo tomu tak až do roku 2020, tedy plných dvacet let. Na pořádání jízd se podílelo pravidelně 25 členů spolku a dalších 30 – 40 přátel spolku zajišťovalo doprovodný program. Z počátečních několika desítek tisíc korun se rozpočet na jízdy těchto vlaků vyšplhal na více než 300 000 korun, což pro spolek znamenalo dlouhodobé zastavení všech dalších činností – vydavatelská, sběratelská, archivační, ad. Veškeré celoroční příjmy byly užívány na Silvestrovské jízdy. Zaneprázdnění části členské základny a nárůst cen nás přesvědčil, že je lepší skončit, než dělat akci v nějaké omezené formě. 31. prosinec 2020 byl tak, i kvůli covidové pandemii, posledním ročníkem těchto jízd.
S dopravcem GW Train Regio se každý rok domlouváme na posílení běžných vlakových souprav, aby byl možné přepravit zájemce o silvestrovskou návštěvu Kubovy Hutě a Boubína, bude tomu tak i v letošním roce.
Svou spolupráci jsme nabídli i dalším dopravcům, kteří měli zájem jízdy zvláštních vlaků pořádat, nicméně se zatím žádný takový, který by akci tak velkého formátu zvládl, nenašel.
Dvacet let je v dějinách jen okamžik, pro naší činnost to byla však dost dlouhá a krásná doba, nicméně nás čeká spousta další práce a třeba i nových “tradičních akcí”.

 

(red) – Za krásnější Vimperk


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře