NAŠE MĚSTO VIMPERK: Informace z radnice – Technický stav mostů v majetku...

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Informace z radnice – Technický stav mostů v majetku města

Most v ulici Zlatá stezka ve Vimperku / Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

V odpovědi zveřejněné v našem magazínu 23. února 2022 vimperská starostka Jaroslava Martanová mimo jiného uvedla:
“…bude v příštím týdnu na radě města předložen návrh na zadání posouzení všech mostů, které má město k dispozici, a poté budou zadávány projektové dokumentace na jejich opravu či generální rekonstrukci…”
Po čase jsme se proto starostky zeptali:
Kolik mostů v majetku města bylo posouzeno z hlediska jejich technického stavu a s jakými výsledky – kolik mostů bude vyžadovat opravu či generální rekonstrukci a zda již na to byly zadány projektové dokumentace. Pokud nebylo nic ze strany města učiněno, z jakých důvodů a kdy se tak stane?
Zde je odpověď zaslaná starostkou Jaroslavou Martanovou:

Rada města se na jaře roku 2022 zabývala otázkou stavu mostů, které má město ve svém vlastnictví. Odborné posouzení stavu mostů mohou zpracovávat osoby, které vlastní od ministerstva dopravy oprávnění k výkonu hlavních a mimořádných prohlídek mostů pozemních komunikací.

Město Vimperk je vlastníkem mostů a lávek přes Volyňku, Křesánovský a Pravětínský potok, které jsou součástí místních komunikací. V současné době jsou zhotovena posouzení pro tři mosty přes řeku Volyňku a dvě lávky přes Křesánovský potok. Jedná se o most na Zlaté stezce, kde stav nosné konstrukce je uspokojivý. Na tomto mostu se bude provádět očištění od vegetace, oprava zábradlí a vyspravení vozovky. Dále se jedná o most u hotelu Terasa, jehož stav je velmi dobrý. Most u bývalé Jitony byl posuzování při stanovování objízdné trasy při opravě silnice II/145 pod estakádou v roce 2020. Prohlídkou bylo zjištěno, že mostní objekt je ve velmi špatném technickém stavu a na základě toho došlo k jeho uzavření pro automobilovou dopravu. Oprava mostu bude znamenat jeho generální rekonstrukci.

Přes Křesánovský potok jsou vybudovány dvě lávky pro pěší, jedná se o lávku v Pivovarské ulici a dále o nově otevřenou lávku v areálu nemocnice. Obě tyto lávky vykazují velmi dobrý stav.

Ostatní mosty, které jsou v majetku města, budou posuzovány v rámci časových kapacit odborníků pro tyto práce. V současné době máme osloveného dalšího odborníka, s kterým bychom se rádi dohodli na zpracování posudků, předpoklad je v příštím roce.

 

(red) – Za krásnější Vimperk


 

Informovali jsme:

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Všechny mosty projdou revizí. Naší redakci to sdělila vimperská starostka Jaroslava Martanová

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Nejhorší most ve městě?

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Most v ulici Zlatá stezka – vyjádření starostky města

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Most v ulici Zlatá stezka – lidé poukazují na jeho pochybný technický stav

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Most v ulici Zlatá stezka – dostává zabrat


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře