GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 5. září 2023 – Tak to bude mela

GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 5. září 2023 – Tak to bude mela

Koláž: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Vimperští zastupitelé budou v pondělí 11. září kromě jiného projednávat také návrh na prohlášení krajinné památkové zóny Pravětín – Skláře – Veselka, pod kterým je podepsán občanský spolek Veselka pod Boubínem.
Předkladatel návrhu, odbor školství, kultury a cestovního ruchu městského úřadu, v důvodové zprávě uvádí, že předmětem ochrany dané lokality jsou dochované historické lánové plužiny. Krajinná památková zóna se nachází v k. ú. Pravětín, k. ú. Skláře u Vimperka, k. ú. Veselka u Vimperka a částečně zasahuje do k. ú. Vimperk a k. ú. Arnoštka.”

Co případné kladné rozhodnutí vimperských zastupitelů může znamenat pro budoucí rozvoj dané lokality, na to jsme se zeptali naší glosátorky Volyňky HOMOLKOVÉ. Tady je její odpověď:

Pevně doufám, že tento legislativní paskvil zastupitelstvo odmítne. Krajinu v daném území chrání především Správa NP Šumava podle příslušných právních předpisů. Pokud se jí do toho budou plést ještě památkáři a různé spolky, tak to bude mela. Místo toho, aby se v naší zemi byrokracie redukovala, tak se v daném případě naopak posiluje, namířena proti lidem, kteří se chtějí v Pravětíně, na Sklářích nebo na Veselce trvale usadit. 

 

(red) – Za krásnější Vimperk 


 

11. Vyhlášení krajinné památkové zóny Pravětín – Skláře – Veselka

11.1. Materiál k projednání
11.2. KPZ Pra Skla Veselka text
11.3. KPZ Pra Skla Veselka B2_zakladni-mapa
11.4. KPZ Pra Skla Veselka B1_mapa_ortofoto

 

 

5 1 vote
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocený
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

Ať už jde celé vimperské zastupitelstvo k čertu ,jenom se svými debilními návrhy obcím škodí