GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 20. srpna 2023

GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 20. srpna 2023

Koláž: (red) – Za krásnější Vimperk

 

 

ad LÉTO V NAŠEM MĚSTĚ: Ostuda. Okolí městské knihovny (2)

Okolí městské knihovny bude asi zakleté, protože není síla, která by jeho dlouhodobý neradostný stav změnila. Jedná se ale i o další veřejná prostranství, např. o arboretum. Kladu si proto asi naivní otázku, zda radní mají naše město opravdu rádi. 

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Zápis ze zasedání městské rady dne 7. srpna 2023

Usnesení č. 824
Rada města rozhodla zrušit v souladu s ustanovením § 127 odst. 2 písm. d) zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „ZZVZ“), zadávací řízení na zadání podlimitní veřejné zakázky na služby zadávaném ve zjednodušeném podlimitním řízení dle ZZVZ, s názvem „Projekt regenerace starého sídliště Vimperk“. Odůvodnění: „Nabídkové ceny hodnocených účastníků výrazně převyšují předpokládanou hodnotu veřejné zakázky“.

Z uvedeného usnesení lze tušit, že předpokládaná hodnota veřejné zakázky je stanovena městem záměrně tak, aby se veřejná zakázka nemusela realizovat. Že by byla cena ze strany všech uchazečů záměrně převýšena je nepravděpodobné.

 

ad LÉTO V NAŠEM MĚSTĚ: Ostuda. Návštěvníci se mohou kochat

Trvalý nepořádek na veřejných prostranstvích je zrcadlem úrovně či kvality naší radnice. 

 

ad LÉTO V NAŠEM MĚSTĚ: Rozkvetlý dům

Všem majitelům podobně vyzdobených domů by měla paní starostka určitě osobně poděkovat a možná také přispět účelovou dotací bez toho, aby byl vyhlašován vítěz. V zásadě se též jedná o kulturní a společensky prospěšnou činnost.

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Zpravodajství televizního studia Epigon – 32/2023

Když není pro vimperskou televizi problém vysílat celý noční koncert, což takhle dát si celé zasedání zastupitelstva města, třeba osmkrát do roka a v přímém přenosu, byť je to jiný druh společenského vyžití.

 

Volyňka HOMOLKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře