JIŽNÍ ČECHY: Pozvánka do Hoslovic

JIŽNÍ ČECHY: Pozvánka do Hoslovic

 

Vážení přátelé a milovníci tradičního života na mlýně a vesnici,
rádi bychom vás srdečně pozvali na akci plnou tradičních řemeslných ukázek a zážitků – Dožínky ve Vodním mlýně v Hoslovicích! Tato událost se bude konat v sobotu 26. srpna a představíme vám život na mlýně a oslavy sklizně na vesnici z pohledu minulosti.

Připravili jsme pro vás řemeslné ukázky spojené se životem na mlýně a na vesnici. Budete mít příležitost vidět tradiční techniky a jak se péče o obilí proměňuje v chutný chleba. A kdo jiný než Eva a Vašek, naši zkušení pekaři, předvedou umění pečení. Vše budete moci ochutnat. Těšte se na chleba, chlebové placky, houstičky či dalamánky.

Před vašima očima ožije minulost při předvádění mlácení obilí cepy  a mlácení obilí na mlátičce. Sami se můžete chopit nástroje a vyzkoušet si tento důležitý úkol.

Slavnostní předávání dožínkového věnce bude vrcholem naší akce, uskuteční se ve 13 hodin.

Pro naše nejmenší návštěvníky budeme mít připraveny zábavné tvořivé dílničky a nezbytnou “Bojovku pana mlynáře”, která bude jistě plná smíchu a radosti.

Pro dospělé návštěvníky jsme připravili řemeslný trh s mnoha lákavými produkty, jako jsou domácí marmelády, perníčky, šité tašky, vinuté perly, korálkové náramky, dřevěné hrábě, drátkované ozdoby, sýry a dalších mnoho unikátních výrobků.

Ti zvídaví se mohou připojit k naší poznávačce různých druhů obilí a mouky a dozvědět se více o těchto důležitých surovinách.

Každou hodinu bude k dispozici komentovaná prohlídka mlýna a nevynecháme ani pouštění mlýnského kola.

Akci bude provázet hudba od Tria Pošumavské dudácké muziky.

Těšíme se na vaši účast v sobotu 26. srpna v době od 10 do 17 hodin ve Vodním mlýně v Hoslovicích.

Vstupné: 50 Kč (dospělí), 25 Kč (děti). Akce se bude konat za každého počasí, takže nezáleží na tom, zda nám bude svítit slunce či se ukáže trocha deště.

Těšíme se na vás, tak dorazte.

 

MUZEUM STŘEDNÍHO POOTAVÍ STRAKONICE

 


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře