JIŽNÍ ČECHY: Prachatické muzeum a jeho aktuální informace pro veřejnost

JIŽNÍ ČECHY: Prachatické muzeum a jeho aktuální informace pro veřejnost

 

Pomalu se blíží léto a my jsme si pro Vás připravili několik akcí.

 

Již 20. června v 18 hodin slavnostně zahájíme výstavu Móda s honzíkem.

Po úspěšné výstavě „Secesní móda“ připravilo Prachatické muzeum výstavu hledící dále do minulosti. Připomene vám svět Divokého západu, Sherlocka Holmese, nebo Julese Vernea. Anebo současné reminiscence ve stylu gothic a steampunk. Jste zvědaví, jaká doopravdy byla tato móda v jihočeských městech? Unikátní výstava autentického historického textilu předvede na jednom místě to nejlepší z depozitářů 16 jihočeských muzeí. Jedinečný projekt zpracovává veškeré dostupné doklady této módy také v katalogu.

Na vernisáž přijal pozvání vzácný host – Jaroslav Svěcený, který zahraje skladby z 19. století.


 

27. června si připomeneme tradice svatojánských ohňů a pletení věnečků ze svatojánského kvítí.

Protože ale luční kvítí vadne, připravili jsme pro Vás linorytová tiskátka s motivy jarních bylinek a květinek, které si budete moci natisknout na trička. Cena dílny Pletla v kytku rozmarýnku je pro dospělé 100 Kč, pro děti 60 Kč, s vlastním tričkem 30 Kč.


 

ZRUŠENO PRO NEMOC

Protože nás fascinují úžasné šperky z 19. století, které budou k vidění na výstavě Móda s honzíkem, rozhodli jsme se, že 15. července od 15:30 do17 hodin uspořádáme výtvarnou dílnu.

S pomocí polymerové hmoty si tyto kouzelné šperky budete moci vyrobit i Vy. Dílna je určena pro dospělé a děti od 12 let, cena dílny je 70 Kč.


 

K létu patří vlčí máky, chrpy, voňavé lesní jahůdky a borůvky, barevní motýli… Ale taky chlazené dobré pití   Vyrobte si originální tričko s letními motivy podle Vaší chuti! Dílna proběhne 18. července od 15:00 do 16:30 hodin.

 

Lenka KUNOVÁ, Prachatické muzeum

 

 

 

 

 

 

 


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře