RECEPTY Z KUCHYNĚ: Jahodové řezy s čokoládou

5 vajec, 5 lžic moučkového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce oleje, strouhaná čokoláda nebo čokoládová poleva
Jahodový krém:
500 g jahod (mohou být i mražené nebo kompotované), 1 balíček vanilkového pudinkového prášku, 1 kostka másla, 200 g moučkového cukru
– jahody rozmačkáme, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v trošce vody a za stálého míchání povaříme dohusta. Máslo utřeme s cukrem a vyšleháme s prochladlými jahodami.
Žloutky ušleháme s cukrem doběla, přidáme mouku a olej a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto natřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Po vychladnutí na povrch piškotu natřeme vrstvu jahodového krému a ozdobíme nastrouhanou čokoládou nebo polijeme čokoládovou polevou.
Obměna:
Na piškot natřeme jen polovinu jahodového krému, poklademe plátky čerstvých jahod a pokryjeme zbytkem krému. Moučník můžeme polít želatinou připravenou dle návodu výrobce.
Recept a foto z knihy Hany Michalové Ovocné moučníky, www.dona.cz
FB – Nakladatelství DONA s.r.o
