JIŽNÍ ČECHY: Pivovar Strakonice 1649 začal prodávat Letní speciál. V půlce června...

JIŽNÍ ČECHY: Pivovar Strakonice 1649 začal prodávat Letní speciál. V půlce června bude i v plechovkách

Strakonický pivovar prodává od tohoto týdne Letní speciál. Jedná se o nejvíce hořké pivo, které se kdyuvařilo v Pivovaru Strakonice 1649. Sládek Vlastimil Matej ho připravil již počtvrté a věří, že pivo se bude prodávat stejně dobře jako v předchozích letech.

„Speciální je především díky použití výhradně zahraničních chmelů, studenému chmelení a také i díky tomu, že v horkých letních dnech nabízí se svými pouhými 3,0 % alkoholu ideální osvěžení,“ uvádí sládek Pivovaru Strakonice 1649 Vlastimil Matej.

Novinkou pro letošní rok bude podle ředitele pivovaru Dušana Krankuse i stočení našeho Letního speciálu do 0,5 litrových plechovek. „I my vnímáme, že pivní plechovky jsou na českém pivním trhu žádané a chceme tedy uspokojit i tyto zájemce. V plechovkách se bude prodávat i světlý Klostermann,“ uvádí Krankus.

Chuťově dominantním chmelem je německá Mandarina Bavaria, díky níž v hořkosti a vůni převládá nádech mandarinek a grapefruitu. Australská odrůda Enigma je z použitých odrůd nejvíce hořká a zároveň její aroma připomíná maliny. Odrůda Fuggles je pak nejznámější anglickou odrůdou chmele s jemnou kořeněnou chutí. „Dohromady pak tvoří hořkost na úrovni 37 IBU (jednotek hořkosti), která tomuto lehkému pivu dodává znamenitou chuť a plnost,“ uvádí sládek Matej.

Letní speciál je nyní možné tradičně zakoupit v nefiltrované podobě v litrových skleněných lahvích s patentním uzávěrem, PET lahvích a sudech. Velkou oblibu si v posledních dvou letech získaly i klasické 0,5 litrové lahve, kde je speciál k dispozici filtrovaný.

(pp)

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře