POLICIE ČR: Dopravní nehody, krádeže, podvody, napadení… Co se také stalo

POLICIE ČR: Dopravní nehody, krádeže, podvody, napadení… Co se také stalo

 

Redakčně neupravované zprávy Policie ČR

 

21. května

Na dálnici jel skoro 180 km/h

Policisté z dálničního oddělení Borek zastavili na dálnici D3 nedaleko Hosína řidiče vozidla značky Hyundai. Jel ve směru na České Budějovice a policisté mu laserovým měřičem naměřili rychlost jízdy 176 km/h v mítech, kde je nejvyšší dovolená rychlost 130 km/h. Policisté zjistili, že muž (49 let) z Českobudějovicka řídil, přesto, že mu byl uložen rozhodnutím Magistrátu města České Budějovice trest zákazu spočívající v zákazu řízení motorových vozidel až do února 2024. Navíc užil zpoplatněnou pozemní komunkaci bez uhrazení časového poplatku nebo osvobození. Muž je tak podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

18. května

Řídil přes zákaz

Hornovltavičtí policisté sdělili podezření 32letému muži z Prachaticka z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelý řídil ve středu před polednem osobní vozidlo Škoda Fabia po silnici I. třídy číslo 4, ve směru jízdy Řasnice – Strážný, ačkoliv mu městský úřad uložil zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení motorových vozidel pro všechny skupiny, a to do začátku srpna 2023. Za to, že do srpna bez řízení již nevydržel, ho nyní čeká také řízení soudní. Policisté trestný čin prověřují formou zkráceného přípravného řízení.

 

17. května

U obce Žár vyhasl mladý život

K tragické dopravní nehodě došlo dnes po 12:00 hodině u obce Žár na Trhosvinensku. Mladý řidič motocyklu zn. Yamaha je ve směru z obce Žár na Nové Hrady. U Žárského rybníka začal předjíždět nákladní automobil, v protisměru jel traktor zn. Massey, do kterého při předjíždění mladík narazil. Při nehodě utrpěl mnohačetná zranění. Na místo byl přivolán vrtulník zdravotnické záchranné služby, který motocyklistu  odvezl. Přes veškerou snahu záchranářů však svým zraněním podlehl.

Policisté apelují na všechny účastníky silničního provozu, aby počítali s tím, že s přicházejícím teplejším počasím bude na našich silnicích jezdit stále více motocyklistů. Je nutné dbát zvýšené opatrnosti, být předvídaví a dodržovat pravidla silničního provozu.

 

16. května

DBA s ROADPOLEM

Jihočeští dopravní policisté se během minulého čtvrtku a pátku zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce s mezinárodní společností ROADPOL – zaměřenou na nákladní a autobusovou dopravu, s cílem snížení dopravní nehodovosti řidičů uvedených skupin v důsledku omezení jízdy vyjmenovaných vozidel, doby řízení a dodržování bezpečnostních přestávek a také dodržování evropských předpisů – primárně ADR.

Do akce jsme nasadili bezmála tři desítky specialistů, kdy zastavili a zkontrolovali 147 vozidel. Přitom zjistili 70 přestupků. Klasicky mezi ně patřilo nedodržení nejvyšší povolené rychlosti v jízdě ve 22 případech.

Dále zde v 12 případech bylo zastoupeno porušení zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, v 3 případech jsme zjistili porušení bezpečnostní přestávky a další drobné přestupky. Pouze v jednom případě řidič před či během jízdy požil alkohol.

Provoz těžké přepravy napříč Českou republikou je v posledních letech navýšen nejen tím, že jsme tranzitní zemí pro Evropu, ale také větším počtem zásobování do nákupních a logistických center. Proto je dopravcům kladeno za úkol, aby svým zaměstnancům doporučili důsledného dodržování sociální a silničních předpisů a vyvarování se obcházení stanovené legislativy, která může mít třeba za následek poškození povrchu komunikací přetížených nákladů, vyhýbání se placeným úsekům – vozidla používají silnice II. a III. třídy, které nejsou uzpůsobené svými parametry na tento provoz, a pod.

 

15. května

Krádež fotopastí

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel odcizil během uplynulých pěti týdnů v lesním porostu katastru obce Nicov, část Řetenice, dva kusy fotopastí značky Cout Guard a OXE s příslušenstvím, čímž majiteli způsobil škodu za více jak 17 000 korun.

Vimperští policisté se případem zabývají a obracejí se na veřejnost. Jakékoli informace, které by mohly vést ke stopě pachatele, volejte na linku 158 nebo přímo na Obvodní oddělení Vimperk 974 236 780. Děkujeme.

 

POLICIE ČR


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře