E.ON V ČÍSLECH: 1103 lidí navštíví v průměru denně mapu připojitelnosti EG.D

E.ON V ČÍSLECH: 1103 lidí navštíví v průměru denně mapu připojitelnosti EG.D

 

 

1103 uživatelů denně v průměru navštíví mapu připojitelnosti, kterou spustila distribuční společnost EG.D ze skupiny E.ON na svých internetových stránkách, aby pomohla žadatelům o instalaci obnovitelného zdroje elektřiny zjistit možnosti připojení k distribuční síti v jejich lokalitě

Společnost EG.D přišla s takovým řešením jako první z distributorů na začátku března. Od té doby mapu připojitelnosti navštívilo už více než 80 000 návštěvníků.

Mapa připojitelnosti, kterou žadatelé najdou na adrese geoportal.egd.cz/itc/default.aspx?ck=1&SID=&serverconf=prip2&br35info=1, je unikátním nástrojem, jež klientům se zájmem o fotovoltaiku na distribučním území EG.D umožní zjistit možnosti připojení přímo v místě, kde plánují elektrárnu instalovat. Zákazníci díky mapě připojitelnosti získají orientační informace o možnostech připojení už v první fázi plánování a budou vědět, co mohou čekat. Po zadání adresy se jim zobrazí jejich lokalita. Pokud je zbarvená modře, je v jejich místě kapacita přetoku omezena. I v „modrých lokalitách“ si klienti mohou pořídit fotovoltaiku, jen teď nemůže být s přetokem do sítě. Instalovat si mohou zatím bezpřetokovou solární elektrárnu, která pro ně může být dočasným řešením. Až dojde v lokalitě k posílení sítě a oblast se zase „otevře“, zákazník si bude moci požádat o povolení přetoků. Klienti tak díky mapě připojitelnosti získají orientační informace o možnostech připojení už v první fázi plánování a vědí, co mohou čekat.

Společnost EG.D jen za první čtvrtletí letošního roku připojila do sítě zhruba 7 000 solárních elektráren, což je více než polovina toho, co za celý loňský rok. Zájem o mapu připojitelnosti je už od jejího spuštění relativně vysoký a klienti tuto možnost vítají. Jen během prvního týdne stránku navštívilo více než dvanáct tisíc zájemců. Největší návštěvnost pak měla 21. března, kdy si ji otevřelo 13 274 lidí, a 22. března s návštěvností 11 380 uživatelů.

 

Text a foto: (tz-e.on)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře