NAŠE MĚSTO VIMPERK: Otázka redakce – odpověď radnice

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Otázka redakce – odpověď radnice

 

Zeptali jsme se vimperského místostarosty Zdeňka KUNCLA:

Spolek pro vybudování Zahrady korunní princezny Štěpánky, z. s., započal s terénními úpravami a výsadbou zeleně v areálu vimperské nemocnice, který je majetkem města. Podle jakého a kým schváleného projektu jsou úpravy prováděny a kdy a kým byla zmíněná společnost pověřena s městským majetkem takto nakládat. Podílí se radnice na úpravách finančně?

Dostalo se nám této odpovědi:

Rada města na svém zasedání dne 6.3.2023 usnesením č. 291 rozhodla uzavřít se Spolkem pro vybudování Zahrady korunní princezny Štěpánky, z. s., a společností BH – Nemocnice Vimperk a. s., coby nájemcem areálu nemocnice Vimperk Smlouvu o podvýpůjčce, jejímž předmětem je přenechání částí pozemků parc. č. 272 a parc. č. 273/1 o výměře 5.620 m2 v k. ú. Vimperk v areálu nemocnice do bezplatného užívání tomuto spolku, za účelem rekonstrukce zahrady a postupného budování jednoduchých staveb v této zahradě dle schválené studie „VIMPERK, AREÁL NEMOCNICE – STUDIE GENERELU“ vypracované Ing. arch. Kročákem v říjnu 2017.“ Smlouva o podvýpůjčce je uzavřena na dobu potřebnou pro obnovu zahrady, podle schválených etap postupné rekonstrukce, nejdéle však na dobu 3 let ode dne přenechání

Celá plocha obou pozemků parc. č. 272 a parc. č. 273/1 o celkové výměře 18115 m2 je na základě uzavřené nájemní smlouvy ze dne 12.01.2010 pronajata společnosti BH – Nemocnice Vimperk a. s. Část této plochy o výměře 5.620 m2 byla dána do podvýpůjčky spolku.

Spolek zajistí finanční prostředky, materiální dary a zhotovitele, který odborně provede rekonstrukci Zahrady. Přitom je Spolek oprávněn využít pomoci (služeb) třetích osob. Rekonstrukce Zahrady bude prováděna podle studie a dokumentace. Potřebnou dokumentaci na vlastní náklady zajistí Spolek. Spolek se rovněž zavazuje, že na své náklady zajisti patřičná povolení orgánů státní správy potřebná pro realizaci účelu užívání Předmětu užívání podle této Smlouvy. Ukáže-li se, že obnovu Zahrady podle návrhu nelze realizovat, je Spolek oprávněn provést potřebné úpravy. Veškeré případné změny návrhu musí Spolek v dostatečném předstihu projednat a nechat je Pronajímatelem a Nájemcem odsouhlasit.

Vlastník areálu je město Vimperk – spravuje jej Městská správa domů s.r.o. – nájemce BH – Nemocnice Vimperk a.s.  – vypůjčené plochy jsou Spolku pro vybudování Zahrady korunní princezny Štěpánky, z.s.

 

(red) – Za krásnější Vimperk

 

Informovali jsme:

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Otázka redakce – odpověď radnice

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Potřetí v areálu nemocnice. Toto prostředí neléčí, je ostudou

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Chátrající a umírající budovy v areálu nemocnice – sirotčinec

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Chátrající a umírající budovy v areálu nemocnice – budova původního špitálu


 


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře