RECEPTY Z KUCHYNĚ: Ranní rosa

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Ranní rosa

 

Suroviny:
3 vejce + 1 bílek, který zbyde z kuliček
150 g moučkového cukru
200 g másla
50 g měkkého tvarohu
10 lžic smetany ke šlehání
1 balíček prášku do pečiva
300 g polohrubé mouky
2 lžíce tmavého kakaa na obarvení těsta
Kakao na posypání

Tvarohový krém:
500 g měkkého tvarohu
Smetana ke šlehání
(zbytek z 250 ml – 10 lžic jsme použili do těsta)
1 vanilkový cukr
Moučkový cukr dle chuti

Kokosové kuličky:
200 g měkkého tvarohu, 1 žloutek, 3 lžíce moučkového cukru, 100 g kokosu

Postup:
1) Nejprve si uděláme kokosové kuličky. Tvaroh rozmícháme se žloutkem, moučkovým cukrem a kokosem. Z hmoty vytvoříme kuličky o velikosti menšího vlašského ořechu a dáme je alespoň na půl hodiny do mrazničky.

2) Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, ke kterému přimícháme tvaroh rozmíchaný s 5 lžícemi smetany.

3) Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme změklé máslo a znovu vyšleháme. Přidáme bílkovou hmotu a lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

4) Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný menší plech (nebo do větší formy), do druhé poloviny vmícháme kakao rozmíchané ve zbytku smetany a přelijeme přes světlé těsto. Do tmavého těsta rovnoměrně vmáčkneme kokosové kuličky, v troubě předehřáté na 180 ⁰C upečeme a necháme vychladnout.

5) Tvaroh vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a lehce do něj vmícháme ušlehanou smetanu. Tímto krémem rovnoměrně potřeme povrch moučníku a pomocí jemného sítka posypeme kakaem.

 

Recept a foto z knihy Hity domácí kuchyně, www.dona.cz

FB – Nakladatelství DONA s.r.o


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře