E.ON V ČÍSLECH: 15 otázek kvízu k 15. ročníku prestižní soutěže E.ON...

E.ON V ČÍSLECH: 15 otázek kvízu k 15. ročníku prestižní soutěže E.ON Energy Globe

 

 

15 zvídavých otázek obsahuje jedinečný kvíz, který spustila společnost E.ON na svém facebookovém profilu u příležitosti 15. ročníku prestižní soutěže E.ON Energy Globe, která hledá nejlepší ekologické a udržitelné projekty Česka.

Kvíz je určen široké veřejnosti. Jeho unikátnost spočívá v tom, že je implementován do aplikace Messenger ve formě chatbota. Lidé jej spustí na facebookovém profilu facebook.com/EON.CZ kliknutím na tlačítko „Poslat zprávu“. Účastník v chatbotovi pomyslně dobíjí planetě Zemi baterky tím, že se vzdělává v oblasti ekologie. Kvízem provází herečka Veronika Khek Kubařová, která se letos stala tváří celé soutěže E.ON Energy Globe.

Úkolem v kvízu je správně zodpovědět 15 otázek, jejichž náročnost s každým dalším kolem stoupá. Těm, kteří si nebudou s odpověďmi vědět rady, je k dispozici sada nápověd vzešlá ze spolupráce s Akademií věd ČR. I ty nejzapeklitější otázky lidem vysvětlí profesor Bedřich Moldan, jeden z porotců soutěže, známý ekolog i bývalý ministr životního prostředí. Pokud soutěžící vyplní správně všechny úkoly, je automaticky zařazen do slosování o hodnotné ceny. Ve hře jsou dva poukazy na 15 tisíc korun do e-shopu Datart na úsporný spotřebič, dva poukazy do hotelu Galant Mikulov v hodnotě 10 tisíc korun, anebo pět balíčků čajů a koření od společnosti Sonnentor v hodnotě dva tisíce korun.

Soutěž E.ON Energy Globe oceňuje nejlepší počiny z oblasti ekologie, udržitelnosti a ochrany přírody. Za patnáct let jejího konání se do ní přihlásilo více než 3 300 projektů. Na letošního vítěze čeká finanční odměna v hodnotě 500 tisíc korun pro jeho další rozvoj, ocenění získají i projekty na druhém a třetím místě. Finálovou pětici představí pořadatelé 31. května, přibude k ní ještě šestý finalista vzešlý z hlasování zaměstnanců společnosti E.ON. Každý z finalistů bude mít svého ambasadora z řad známých osobností, jež vybrané projekty zaštítí a představí lidem. O konečném pořadí bude v online hlasování rozhodovat od června do srpna veřejnost. Slavnostní vyhlášení výsledků pak proběhne 9. září 2023 v Praze.

 

Text a foto: (tz-e.on)

 

Soutěž E.ON Energy Globe oceňuje už patnáct let nejlepší tuzemské projekty z oblasti udržitelnosti a ekologie.

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře