NAŠE MĚSTO VIMPERK: Dobrá zpráva – Marcipáni uspořádají farmářské trhy

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Dobrá zpráva – Marcipáni uspořádají farmářské trhy

Farmářské trhy se rozhodl pořádat ve Vimperku spolek Marcipáni. Na facebooku už oznámil šest letošních termínů. První trh bude v květnu, poslední v říjnu. To je určitě dobrá zpráva pro obyvatele města.
Po zkušenostech z minulých let, kdy několik pokusů o podobné akce skončilo povětšinou nezdarem, se pořadatelé pouštějí tak trochu na tenký led. Uvádějí sice, že chtějí navázat na tradici trhů ve Vimperku, ale ta je, jak již uvedeno, neslavná. Paradoxně je pod tímto výsledkem minulosti podepsána tehdy trhy pořádající radnice, s níž bude spolek Marcipáni spolupracovat. Tak snad se tentokrát najdou na radnici lepší odborníci než před léty.  
Pokud budou chtít pořadatelé dostát názvu “farmářské”, a to by určitě měli, pak před nimi leží nelehký úkol: Zajistit v poměrně široké okolní konkurenci pro jednotlivé tržní dny vždy přiměřeně dostatečný počet prodejců s “farmářským” zbožím. Věřme, že si terén zmapovali a vědí, do čeho jdou.
Strakonické, natožpak Chlumanské trhy, ve Vimperku zatím určitě mít nebudeme, ale buďme rádi, když se Marcipánům jejich záměr podaří, i za trhy malé, avšak naše, vimperské.

 

Zdeněk JUNGVIRT

 


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře