NAŠE MĚSTO VIMPERK: Dopravní komise jednala o parkování v Pravětíně a zastávce...

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Dopravní komise jednala o parkování v Pravětíně a zastávce u starého sídliště

Ilustrační foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Dopravní komisi Rady města Vimperk byla na březnovém zasedání předložena opakovaná žádost Ivana Pénzeše o komplexní řešení parkování osobních aut vč. velkých nákladních aut zásobování v Pravětíně mezi domy č.p. 36 a 23 a výjezdu z dvojgaráže:

1) Omezení 30 km/h osazeno – nedodržuje se, hlavně místními obyvateli, služebními vozy Charity, zemědělci a lesní technikou.
2) Kontrola parkování Městskou policií Vimperk se nekoná, zůstalo u slibů. Auta patřící zaměstnancům a návštěvám Charity parkují, jak se komu zrovna hodí a zasahují do komunikace.
3) Prostor pro zásobování je služebním autem Charity využíván jako parkoviště, tudíž místo pro zásobovací auta není většinou k dispozici.
4) Vybudování zpomalovacího retardéru by bylo řešením v dodržování 30 km/h a tudíž i bezpečného pohybu.

Komise doporučuje vybudovat zpomalovací retardér v obou směrech z důvodu nedodržování nejvyšší povolené rychlosti 30 km/h a zvýšeného pohybu chodců. Dále doporučuje změnu dodatkové tabulky z textu „neplatí pro zásobování“ na text „neplatí pro zásobování po dobu max. 60 min“.

 

Dále komise projednala podnět Petry Strašilové (členka komise) k autobusové zastávce na starém sídlišti. Obyvatelé starého sídliště nemají ve svém dosahu žádné zastávky městského autobusu, přitom v prostorách naproti stadionu je dostatek prostoru k vytvoření. Obyvatelé starého sídliště by zde zastávku velice ocenili a jednalo by se i o prostor takřka ve středu tohoto sídliště.

Komise doporučuje přeložit tento bod na další termín dopravní komise. David Staněk (člen komise) prověří, za jakých podmínek by byla možná realizace autobusové zastávky MHD v ulici Sušická, v prostoru mezi stánkem trafiky a vjezdem do ulice Čelakovského, ve směru jízdy na obec Zdíkov.

 

Zdroj: MĚSTO VIMPERK

Celý zápis z jednání komise (formát PDF)


(red) – Za krásnější Vimperk

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře