POLICIE ČR: Dopravní nehody, krádeže, podvody, napadení… Co se také stalo

POLICIE ČR: Dopravní nehody, krádeže, podvody, napadení… Co se také stalo

 

Redakčně neupravované zprávy Policie ČR

 

24. března

Tragická dopravní nehoda

Dopravní policisté vyjížděli dnes o půl páté odpoledne k tragické dopravní nehodě, při které řidička osobního vozidla Toyota vyjela z vedlejší silnice II/155 ve směru od obce Prostřední Svince na hlavní komunikaci I/3, kde se střetla s nákladním automobilem Iveco, jedoucím po hlavní silnici ve směru od Českých Budějovic na Velešín. Při dopravní nehodě bohužel řidička (1959) utrpěla fatální zranění, kterým na místě podlehla. K dalšímu zranění osob nedošlo. Alkohol u řidiče nákladního vozidla vyloučila orientační dechová zkouška. Provoz v době šetření tragické nehody policisté řídili kyvadlově.

 

24. března

Tragická nehoda motorkáře

Dnes po půl sedmé ráno přijal operační důstojník na lince 158 oznámení o dopravní nehodě, kdy oznamovatel nalezl motocyklistu v příkopu vedle pozemní komunikace vedoucí z obce Stálkov do obce Matějovec v okrese Jindřichův Hradec. Na místo události se dostavila hlídka policie z Dopravního inspektorátu Jindřichův Hradce, která na místě zjistila, že motocyklista se svým motocyklem pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, vyjel mimo ni a narazil do stromu. Na následky dopravní nehody motocyklista na místě zemřel. Přesnou příčinu tragické události budou policisté z dopravního inspektorátu dále vyšetřovat.

 

23. března

Neslušná návštěva

Hornovltavičtí policisté sdělili podezření 47leté ženě z Prachaticka z přečinu krádeže spáchané v souběhu s přečinem neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podezřelá byla minulou sobotu večer pozvána na návštěvu do bytu v obci Borová Lada, část Nový Svět, kde setrvala něco přes hodinu. Neodešla odtud však s prázdnou, stačila tam z komody v kuchyni odcizit peněženku. Její majitel tak přišel rázem přišel o řidičský i občanský průkaz, platební kartu a nemalý finanční obnos. Podezřelá svým protiprávním jednáním poškozenému způsobila škodu za bezmála 23 000 korun. Další prověřování provádí hornovltavičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se podezřelá bude muset ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat také před soudem.

 

22. března

Paraglaidistovi nevyšel start

Prachatičtí policisté vyjížděli včera před šestnáctou hodinou k pádu paraglaidisty, ke kterému došlo v blízkosti rozběhové dráhy pro paraglidisty u Křeplického vrchu v k.ú. obce Volovice na Prachaticku. Paraglidista krátce po rozběhu spadl z několikametrové výšky na stromový a skalnatý porost pod dráhou, přičemž utrpěl přesně nezjištěná zranění, se kterými byl při vědomí letecky transportován do nemocnice. Bezmotorové křídlo značky UP Summit XC4 prachatičtí policisté zajistili. O případu také informovali ústav pro vyšetřování leteckých nehod. Událost zůstala v prověřování prachatickým policistům.

 

21. března

Za týrání svého otce skončil ve vazbě

Prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání 51letého muže z Prachaticka jako obviněného ze zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Kriminalisté se prověřováním věci intenzivně zabývali již od konce roku 2022, kdy po shromáždění všech dostupných informací provedli samotnou realizaci věci.

Podle dosud zjištěných informací se prachatickým kriminalistům podařilo prokázat, že obviněný týral svého otce v seniorském věku (83 let), a to již nejméně od roku 2017. Vytvářel mu ve společném obydlí nesnesitelné životní podmínky, měl mu vulgárně nadávat, ponižovat ho, omezovat ho v běžných denních či životních činnostech a zamezovat mu přístup do společných prostor v jejich společném obydlí. Navíc jeho jednání doprovázelo uplatňování moci a fyzické převahy, kdy se postupně jeho agrese vystupňovala až do fyzického napadení otce.

Kriminalisté muže minulý týden zadrželi, následně obvinili z podezření ze spáchání uvedené trestné činnosti a podali návrh na jeho vzetí do vazby, kdy soudce Okresního soudu v Prachaticích při vazebním zasedání rozhodl, že muž do vazby půjde. V případě prokázání viny mu nyní za jeho jednání vůči svému otci hrozí trest odnětí svobody v trvání od dvou až do osmi let.

Domácí násilí je řetězec incidentů vyvíjejících se v čase. Starší lidé představují specifickou skupinu, jejíž důstojnost je ohrožena různými druhy špatného zacházení či sociálního vyloučení. Ucelený systém pomoci osobám ohroženým domácím násilím je založen na spolupráci oběti s Policií České republiky, justicí, intervenčních centrech a orgánů sociálně právní ochrany.

 

POLICIE ČR


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře