POLICIE ČR: Dopravní nehody, krádeže, podvody, napadení… Co se také stalo

POLICIE ČR: Dopravní nehody, krádeže, podvody, napadení… Co se také stalo

 

Redakčně neupravované zprávy Policie ČR

 

16. března

Střet osobního vozidla s vlakem

Dopravní policisté vyjížděli dnes před půl osmou ráno k dopravní nehodě osobního vozidla Ford s osobním vlakem, ke které došlo na železničním přejezdu bez závor, pouze se signalizačním zařízením, v obci Strunkovice nad Blanicí. Řidička osobního vozidla, která jela ve směru Strunkovice nad Blanicí – Protivec, vjela na železniční přejezd ve chvíli, kdy přijížděl ve směru od Číčenic osobní vlak, následkem čehož došlo ke střetu. Při dopravní nehodě utrpěla řidička zranění, se kterými byla letecky transportována do nemocnice. K dalšímu zranění osob nedošlo. Ve vlaku v tu dobu cestovalo celkem 12 osob a strojvůdce. Alkohol u strojvůdce i řidičky vyloučila orientační dechová zkouška. Hmotná škoda na osobním vlaku je předběžně vyčíslena na 500 000 korun a na vozidle Ford na zhruba 50 000 korun. Provoz na trati je uzavřen, komunikace je průjezdná kyvadlově. Cestujícím byla přistavena náhradní autobusová doprava.

 

15. března

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Policisté z odboru cizinecké policie v prvním březnovém týdnu prováděli dopravní kontrolu v blízkostí hraničního přechodu obce Strážný na Prachaticku. V sobotu 4. března 2023 v dopoledních hodinách zastavili řidiče osobního vozidla tovární značky Ford Mustang, který přijížděl od Horní Vltavice k uvedenému překročení území České republiky a Spolkové republiky Německo. Provedenou kontrolou zjistili, že 29letý mladík u sebe neměl řidičský průkaz, kdy v centrální evidenci řidičů strážci pořádku perlustrovali, že má od září loňského roku vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 12 měsíců.

Na základě zjištěné informace mu zakázali další jízdu a vyrozuměli ho o termínu podání vysvětlení na jejich služebnu. Včera si zmíněný muž převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kdy je případ realizován formou zkráceného přípravného řízení, kdy uvedený mladík může během dvou týdnů očekávat předvolání k soudci okresního soudu.

 

15. března

Přes čtyři promile za volantem

Dopravní policisté sdělili podezření 47letému cizinci z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý řídil v polovině února v sedm hodin ráno osobní motorové vozidlo Opel, se kterým při vyjíždění z parkoviště v ulici Sušická ve Vimperku narazil do zadní části zde zaparkovaného osobního vozidla VW Touran. Vimperští policisté, kteří dorazili na místo, řidiči naměřili 4 promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda na VW Touran byla předběžně vyčíslena na 2 000 korun. Další prověřování provádí dopravní policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se podezřelý bude muset ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat před soudem.

 

13. března

DBA PÁSY

V uplynulém týdnu, konkrétně v pondělí 6. března 2023 a v pátek 10. března 2023, proběhla na jihu Čech celorepubliková dopravně bezpečnostní akce ROADPOL, pod názvem PÁSY. Cílem akce bylo zajištění bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu a snížení následků dopravních nehod v důsledku nedodržování ustanovení zákona o používání bezpečnostních pásů a zádržných zařízení.

Během zmíněné doby se kontroly na silničních tazích účastnilo více jak 210 policistů z řad pořádkové a dopravní služby, kdy zastavili a zkontrolovali 1 856 motorových a nemotorových vozidel. Přitom zjistili 426 dopravních přestupků.

Sledovaný přestupek jsme zjistili v 106 případech, kdy provinění řidičů a spolucestujících strážci pořádku vyřešili uložením příkazu na místě – bloková pokuta.

83 řidičů porušilo nejvyšší povolenou rychlost v jízdě, požití alkoholu před či během jízdy motorovým vozidlem jsme zjistili u 12 řidičů. 15 dalších telefonovalo během řízení.

Nevyhovující technický stav jsme zjistili u 71 motorových vozidel. U 11 vozidel při jízdě po dálnici neuhradili jejich řidiči povinný poplatek.

S počátkem jara se pravděpodobně rozjede více řidičů, kteří během zimy nechávali svá vozidla v garážích, turisticky atraktivní místa „budou lákat“ k návštěvám a provoz se celkově zvýší i v rámci dopravních staveb. Proto připomínáme všem, aby dbali opatrnosti při svých cestách a mysleli na platné silniční přísloví – NEHODA NENÍ NÁHODA!

 

POLICIE ČR


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře