MĚSTSKÁ POLICIE: Zaznamenáno ve svodce vimperských strážníků

MĚSTSKÁ POLICIE: Zaznamenáno ve svodce vimperských strážníků

 

Redakčně neupravované zprávy Městské policie Vimperk

 

14.02.2023 – Krádež v Penny Marketu. Na místě zjištěna osoba pachatele krádeže zboží. Sepsáno oznámení o přestupku, které bylo předáno příslušnému správnímu orgánu.

14.02.2023 – Hlídkou byla provedena asistence na žádost PČR při řešení domácího násilí.

16.02.2023 – Žádost operačního důstojníka PČR České Budějovice o prověření oznámení o partě mladíků, kteří dělají nepořádek na autobusovém nádraží. Na místě hlídka zastihla skupinku tří mladíků, kteří poslouchali hlasitěji reprodukovanou hudbu. Nezjištěno protiprávní jednání.

18.02.2023 – Na služebnu MP byl přinesen nalezený mobilní telefon zn. HUAWEI. Dle místní znalosti strážníků, byl kontaktován majitel telefonu, který si mobilní telefon převzal.

19.02.2023 Telefonické oznámení nálezu injekční stříkačky na Vodníku. Injekční stříkačka byla uložena do sběrného boxu.

21.02.2023 – Oznámení o zneužívání seniorů zámečnickou firmou při výměně zámků u domovních dveří. O zámečnické firmě bylo informováno cestou městského rozhlasu.

23.02.2023 – Dotaz OO PČR Vimperk zda se nezdržuje dívka na útěku z Tábora v romské komunitě ve Vimperku. Asistenti prevence kriminality přivedli hledanou dívku hlídce OO PČR Vimperk, která si ji převzala.

25.02.2023 – OO PČR Vimperk požádalo hlídku MP o usměrňování silničního provozu u dopravní nehody dvou osobních vozidle se zraněním na komunikaci Pražská.

01.03.2023 – Telefonicky oznámeno otevřené vozidlo v ulici Sadová na parkovišti pod poštou. Hlídka telefonicky vyrozuměla majitele, který si vozidlo zabezpečil.

01.03.2023 – Nahlášen volný pohyb ovcí u skládky Pravětín. Hlídka vyrozuměla majitele, který zjednal nápravu.

02.03.2023 – Žádost OO PČR Vimperk o prověření oznámení týkající se řidiče autobusu, který měl najíždět autobusem na vozidlo, které jelo proti němu a následně mělo na místě dojít k hádce obou řidičů. Strážníci shromáždili potřebné informace a podaná vysvětlení a předali informace OO PČR k dalšímu využití.

04.03.2023 – Oznámení o ležící nehybné osobě u Rákosníčka. Muž, který díky své opilosti ležel na zemi. Byl probuzen a postaven na nohy. Muži byl mu přivolán taxík, který ho odvezl domů. Nedošlo ke zranění ani škodě na majetku.

07.03.2023 – Otevřené vozidlo. Hlídka na místě provedla fotodokumentaci a zjistila majitele. Telefonickým dotazem bylo zjištěno, že se jedná o vozidlo zednické party, která zde ve Vimperku přesedá do druhého vozidla a zřejmě zapomněla uzavřít vozidlo. Vozidlo bylo hlídkou uzavřeno.

09.03.2023 – Zaběhnutý neznámý pes. Čtečkou čipů a dle zjištěného čísla bylo zjištěno prostřednictvím stránky www.komupatrim.cz, že pes se jmenuje Alfréd. Vzápětí po odeslání oznámení přes tuto stránku, byla vyrozuměna MP majitelkou, že Alfréda postrádá. Alfréd byl předán majitelce.

10.03.2023 – Oznámeno, že při rekonstrukci střechy domu a z důvodu silného větru, zde padají z lešení fošny. Hlídka z místa vyrozuměla zodpovědnou osobu, která přislíbila, že dá vše do pořádku.

11.03.2023 – Na linku 156 bylo oznámeno rušení nočního klidu. Na místě hlídka zjistila, že v bytě se připravují kamarádi na maturitu, přičemž je možné, že jejich hovor byl hlasitější, což by se mohlo považovat za rušení nočního klidu. Přislíbili, že hovor utlumí tak, aby nikdo nebyl rušen.

 

MĚSTSKÁ POLICIE VIMPERK


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře