JIŽNÍ ČECHY: Prachatické muzeum zahajuje sezonu a zve na první letošní akce

JIŽNÍ ČECHY: Prachatické muzeum zahajuje sezonu a zve na první letošní akce

 

Sezóna Prachatického muzea co nevidět začne a proto přinášíme naši nadílku výstav a doprovodných programů.

První akcí, kterou můžete navštívit, je komentovaná prohlídka budovy muzea pro děti s názvem Život v renesančním domě. Prohlídka navazuje na procházku po centru města, kterou organizuje Živá vila. Prohlídka proběhne 18.března od 11 hodin. Vstupné dobrovolné.

První letošní výstava je věnována významnému malíři Prachaticka, panu Rudolfu Škudlovi. K vidění budou jeho malby krajinek, ale i zátiší a portréty. Výtvarná díla doplňují osobní předměty malíře. Výstavu slavnostně zahájíme 28. března v 16 hodin.

Pro zájemce z řad dospělých, kteří by si chtěli vyzkoušet zdobení kraslic pod odborným dohledem je určena dílna s Lenkou Volkovou 4. dubna od 15 hodin, cena dílny je 30 Kč.

Již tradiční akcí Prachatického muzea jsou ukázky zdobení kraslic voskem Lenkou Volkovou a pletení pomlázky Miroslavem Šefčíkem. Lenku Volkovou a Miroslava Šefčíka můžete potkat v muzeu 6. a 7. dubna od 10 do 15 hodin

Po krátké pauze přivítáme 7. dubna na Velký pátek v muzeu i Růženku Vincikovou, která od 10 do 15 hodin bude péct velikonoční pečivo. Naopak poprvé přivítáme Růženku Sedlákovou, která předvede předení kouzelných velkopátečních nitek pro štěstí 7. dubna od 10 do 12 hodin. Vstupné dobrovolné.

Dlouho očekávanou událostí je otevření nové stálé expozice našeho muzea. Autoři expozici věnovali bouřlivým proměnám našeho regionu v rámci 20. století. Vernisáž expozice proběhne 13. dubna v 16 hodin.

 

Lenka KUNOVÁ, Prachatické muzeum

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře