JIŽNÍ ČECHY: Nabitý začátek března na Lipně a dokonalé zimní podmínky

JIŽNÍ ČECHY: Nabitý začátek března na Lipně a dokonalé zimní podmínky

 

Zasněžené a upravené sjezdovky s metrem sněhu, komfortní sedačkové lanovky, vynikající jídlo přímo na svahu, závody i pro amatéry nebo narozeniny lišáka Foxe. To je jen pár největších lahůdek, které si vychutnáte ve Skiareálu Lipno. Nepropásněte ty nejlepší podmínky!

Lyžařské podmínky jsou ve Skiareálu Lipno ideální. Počasí dovoluje zasněžování technickým sněhem a k tomu připadlo i několik cm sněhu přírodního. Sjezdovky jsou tak dokonale pokryté 100 cm vrstvou sněhu a perfektně upravené. Všechny sjezdovky jsou v plném provozu, vychutnáte si tak úsek s měřeným slalomem, skicross, i snow park. Celkem téměř 13 km zimního sportování. Lyžařská škola jede také naplno a nejlepší je ji rezervovat online, a navíc se slevou.

„Podmínky pro zimní zábavu máme skutečně ideální. V našich nejbližších okresech Český Krumlov a České Budějovice začínají v pondělí 6. března jarní prázdniny, a tak zveme všechny děti na svah,“ říká mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová a dodává „Školáci s rodiči mohou vyrazit i autobusem /skibusem z Českých Budějovic a ještě ušetřit. Při předložení jízdenky dostanou na pokladnách našeho skiareálu slevu 30 % na skipas.“

Rodiny s dětmi si užijí i skvělou narozeninovou oslavu, kterou pořádá maskot areálu lišák Fox. V sobotu 4. března ve 13 hodin začíná ta radostná událost na sněhu. Diskotéka, sfoukávání svíček a krájení dortu, soutěže i výroba dárku pro oblíbeného maskota zabaví děti na dlouhou dobu.

Stejný den dopoledne pořádá Skiareál Lipno Den s handicapem. Pro lidi se speciálními potřebami je zdarma k dispozici zapůjčení sportovních pomůcek k zimním sportům, instruktáž k používání pomůcek nebo jízda se školenými instruktory. Celodenní akce začíná v 9 hodin. Projekt Lipno bez bariér má už dvacetiletou tradici. Díky podobným akcím se lidé s handicapem můžou zase o trochu víc zapojit do běžného života a vyzkoušet si nové aktivity.

Lipenský Mistr a fotky s vůní starých časů

Soutěžit o Lipenského Mistra se bude po celý víkend. Závody jsou další příležitostí, jak vyzkoušet své schopnosti a změřit lyžařské síly s profesionálními lyžaři i nadšenými amatéry. Závodí se v mládežnických i vyšších věkových kategoriích. Závody se započítávají do SKI SERIE MASTERS – Českého poháru. Využijte skvělou možnost a vyzkoušejte si závody v profesionálním provedení. Stačí se předem zaregistrovat, vzít helmu, chránič páteře, a zúčastnit se. I vy můžete být Lipenským Mistrem!

Dalším výjimečným zážitkem, který si z Lipna můžete odvézt, je dobová fotografie ze Seidelova fotokoutku. Seidel byl jedinečným dokumentaristou staré Šumavy a díky Ateliéru Josefa Seidela získáte stejně krásné fotky s patinou zašlé doby. Dobové fotografie si prohlédněte na venkovní expozici před hotelem Element. V kongresovém centru hotelu Element je pak připravený fotokoutek i s dobovými rekvizitami, jako jsou lyže, sáně, kulichy a palčáky. Každou středu a čtvrtek až do 16. března si rezervujte svůj čas a odnesete si nezapomenutelné fotky s vůní starých časů.

Začátek března je ve Skiareálu Lipno nabitý a podmínky pro lyžování dokonalé. Jestli potřebujete na chvíli vypnout a načerpat trochu hormonů radosti do dalších dní, využijte bohatou nabídku a přijeďte na Lipno!

 

Text a foto: (tz-ok)