JIŽNÍ ČECHY: Lipenský areál hlásí před víkendem: Dokonale upravené svahy a nově...

JIŽNÍ ČECHY: Lipenský areál hlásí před víkendem: Dokonale upravené svahy a nově nabíjení elektrovozů

 

Skiareál Lipno jede na plné obrátky. Sněhu dostatek, sjezdovky perfektně upravené, lanovky v provozu – zkrátka ideální podmínky. Přidejte k nim ještě vynikající jídlo na svahu i pod ním, profi měřený slalom, skicross i snow park otevřené pro všechny. A navíc si na parkovišti nově dobijete své elektroauto. Je jasné, kam vyrazit za pořádnou zimní zábavou.

Všechny sjezdovky i lanovky ve Skiareálu Lipno jsou v provozu. Díky ideální vrstvě přírodního i technického sněhu jsou sjezdovky perfektně upravené a připravené pro všechny lyžaře. Na sjezdovce K Yettimu je vytyčený měřený slalom, kde je možné změřit své síly s ostatními, nebo ladit vlastní výkony. V provozu jsou také obě paralelní skicrossové tratě a nově také terénní prvky na sjezdovce Školní. Zábavu na nich ocení jak děti, tak dospělí lyžaři.

Sjezdovka Promenádní bude 18. a 19. února dějištěm Kramolínského obřáku. Lyžaři všech úrovní si vyzkouší atmosféru profesionálních závodů a poměří své síly. Sjezdovka bude jen částečně vyhrazena a ani ostatních se závod nijak nedotkne. Budou v běžném provozu bez jakéhokoliv omezení zcela k dispozici všem zájemcům o nezapomenutelnou lyžovačku.

Čerstvou novinkou ve Skiareálu Lipno jsou dobíjecí stanice pro elektroautomobily na hlavním parkovišti. Dva stojany s certifikovanou elektřinou z vodních elektráren jsou tu k dispozici pro čtyři vozy najednou. „Sledujeme moderní trendy a jdeme s dobou. Je zřejmé, že obliba elektroautomobilů stále roste, a proto jsme rádi, že můžeme ve spolupráci s ČEZ našim návštěvníkům nově nabídnout čistou energii z obnovitelných zdrojů pro jejich elektrovozy,“ vysvětluje mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová. Po dojezdu na Lipno tak stačí auto zaparkovat a připojit k dobíjecí stanici. Po lyžovačce je možné bez obav pokračovat v jízdě.

Vše na jednom místě

Skiareál Lipno stoprocentně pokryje všechny potřeby návštěvníků. Půjčovna lyžařského vybavení je k dispozici denně, lyže i další výbavu je možné objednávat předem. V objednávce zadáte přesné tělesné údaje a váš set na míru bude připravený v domluveném čase. Nadstandardně vybavená prodejna Intersport zachrání návštěvníky v krizových situacích, kdy ztratí rukavici nebo zapomenou lyžařské brýle. Popřípadě i partnery, kteří zapomněli na svátek svatého Valentýna a budou chtít své milé / svému milému udělat opožděnou radost.

Pro bezstarostnější zážitek z lyžovačky se dají využít dvě gastrozastávky přímo na svahu. Bistra Energo a U Yettiho jsou připravena ukončit hladovění všech lyžařů a nabízejí příjemný prostor k odpočinku u teplého nápoje. Dalším řešením pro hladové sportovce je Food truck, který je zaparkovaný u seřadiště lyžařské školy. Pro ty, kteří dávají přednost restauraci před bistrem, je na Lipně vyhlášená restaurace Stodola. Jídlo s vůní starých časů v novém designu uspokojí i nejnáročnějšího gurmána. A zapít se dá třeba tankovou plzní, kterou jinde na Šumavě nemají.

Pro rychlé doplnění cukru je na náměstí u hotelu Element cukrárna Povidloň. Zákusky tradiční i nové se skvělou kávou jsou vynikající tečkou za zábavou na sjezdovce.

Skiareál Lipno s širokým spektrem služeb se postará o všechny. Nekonečná zimní zábava, špičkové jídlo i kvalitní možnosti relaxace jsou pozvánkou na Lipno. Vyzkoušejte a odpočiňte si!

 

Text a foto: (tz-ok)