DAVID MARTINEK: Prima vyškolila ČT

DAVID MARTINEK: Prima vyškolila ČT

Na dnešní (středa 25. ledna) prezidentské debatě na Primě je zvláštní jediná věc. V okamžiku, kdy začne platit princip padni, komu padni, to znamená rovnost v přístupu, objektivita, fakta, data, souvislosti, vidíme úplně jinou debatu. Tvrdou, nekompromisní na obě strany, ale zároveň fér.

V téhle chvíli pak více než jasně vystoupí do popředí skutečná osobnost toho kterého kandidáta. Je to cesta, služba, na základě které se lidé mohou objektivně rozhodnout.

Nebudu říkat, kdo vyhrál, kdo byl lepší, horší. To je na každém.

Co mě té věci štve? Že tenhle přístup osvědčí komerční Prima.

Nevím, k čemu pak máme Českou televizi. Nemá smysl řešit Novinky a podobné platformy, které se ani nesnaží předstírat nestrannost. Tam se nic nedozvíme, zde se jen kandidáti vymáchají v bahně pro větší sledovanost. Je to ztráta času i energie.

Ale určitě má smysl chodit na veřejnoprávní televizi. Za podmínky, že tato platforma jako jediná zaručí striktní nestrannost v přístupu a především, princip padni komu padni.

Že se tak neděje znamená, bohužel, jedinou věc.

Musí dojít k zásadním změnám v České televizi.

Tuto verzi veřejnoprávní televize nemá smysl dál hájit. Říkám to s plným vědomím člověka, který se v ČT vyškolil, za což jsem této instituci vděčný a který naprosto striktně hájí potřebu veřejnoprávních médií.
Tahle série prezidentských debat ale ukázala, víc než přesně, že potřebujeme reformu veřejnoprávních médií.

Prima vyškolila ČT co do formy, obsahu i nestrannosti.

A to je tristní.

 

David MARTINEKpublicistarežisér, producent ve společnosti David Martinek Production


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře