JIŽNÍ ČECHY: Ve Skiareálu Lipno můžete lyžovat také ve dnech vánočních svátků

JIŽNÍ ČECHY: Ve Skiareálu Lipno můžete lyžovat také ve dnech vánočních svátků

 

Lanové dráhy se ve Skiareálu Lipno nezastaví ani na Štědrý den a i na druhý svátek vánoční mohou rodiny využít slevu 20 % na rodinný skipas. Otevřeno bude 6 km sjezdovek a všechny lanové dráhy. Upravuje je už nová, svého druhu nejmodernější, rolba PistenBully 400, která je také vysoce šetrná k životnímu prostředí.

Jeden z nejmodernějších strojů pro úpravu sjezdových tratí, sněžnou rolbu PistenBully 400 si v loňské zimní sezóně vyzkoušeli rolbaři Skiareálu Lipno. Byli s ní natolik spokojeni, že si ji do letošní sezóny pořídili jako jednu z novinek. Inovovaný stroj PistenBully 400 má 320 kW a 435 koní. Motor navíc splňuje nejpřísnější normu EU V a je tedy vysoce šetrný k životnímu prostředí. Rolba disponuje inovovanou frézou na sníh, která má zvýšený přítlak, a tak upravuje sníh kvalitněji. Lépe se ovládá také při bourání sněhu, protože na přední radlici je zcela nová hydraulika. Radlice je zároveň přizpůsobená pro převoz sněžných děl.

Hmotnost rolby i s pásy je více než osm tun a její stabilitu ve strmém terénu zajišťuje šestistupňový pás. Skvělým doplňkem je technologie SnowSat, díky němuž lze měřit výšku sněhu okolo rolby skrze satelit, a to až do okruhu 50 metrů. Nechybí ani automatická klimatizace, ledkové osvětlení i halogen. Snadné ovládání zajišťuje intuitivní Joystick. „Těšíme se na práci s tímto osmitunovým mazlíkem. Věříme, že změnu v úpravě sjezdových tratí pocítí i všichni návštěvníci,“ říká ředitel provozního úseku Skiareálu Lipno Jan Švarc.

Vánoční lyžování

Lanové dráhy a sjezdové tratě Skiareálu Lipno se nezastaví ani během vánočních svátků. V provozu budou všechny lanové dráhy a lyžovat se bude na celkem 6 km sjezdových tratí. Ve čtvrtek se k aktuálně otevřenému Fox parku a sjezdovkám Jezení a Dámské, přidá sjezdová trať Lipenská, Vyhlídka a Spojovací. Na Štědrý den se pak připojí i sjezdovka Promenádní. Otevřeno bude od 8. 30 do 16 hodin. Víkendová sleva na rodinný skipas bude platit jak na Štědrý den, tak i na první a druhý svátek vánoční. Rodiny tak na Lipně letos lyžují dokonce za nižší cenu než v loňské sezóně.

K oblíbené aktivitě ve Skiareálu Lipno patří i návštěva Stezky korunami stromů. Zimní výhledy mají své velké kouzlo. Krajina i les jsou tišší a působí uklidňujícím dojmem stejně jako hladina jezera. Sníh funguje jako speciální filtr a dává výhledům novou patinu. Stezka korunami stromů není jen letní zábava i v zimě se vyplatí vydat se nahoru. Adrenalinové zastávky i edukační tabule, které jsou po Stezce rozmístěné, jsou k dispozici celoročně. Jediný den v roce, kdy je Stezka zavřená, je na Štědrý den, tedy 24. prosince.

Naplánovat si můžete také výlet na Nový rok a zapojit se do soutěže o jednodenní skipas, či se účastnit hry se stromem přání.

Vánoční menu ve Stodole a sladká tečka v Povidloni

Pokud máte rádi nejen zimní zážitky na sněhu, ale i kvalitní a výjimečně dobrou kuchyni, i v tom případě jste na Lipně správně. Restaurace Stodola připravuje pro své hosty neustále další novinky. Během Vánoc je to speciální menu, které vychází z tradičních českých vánočních jídel, ale obléká je do trochu nových kabátků. Ve Stodole si tak vychutnáte jak houbového kubu, tak smaženého kapra s vánočním bramborovým salátem. Nebo zauzeného sumce s koprovou remuládou z kořenové zeleniny a majonézy, případně sekané rybí maso se sýrem v trojobalu. Výběr je velký a pestrý. Vánoční menu můžete ve Stodole ochutnat ve svátečních dnech 24. – 26. prosince.

Minout byste také neměli vyhlášenou cukrárnu Povidloň. Kouzlí v ní šéfcukrář Michal Mandys a výsledky jeho čarování jsou úchvatné. V mrazech oceníte teplé nápoje jako zázvorový čaj, více zmrzlí pak domácí svařák nebo vaječný koňak vlastní výroby. Sladká tečka může mít podobu zákusku, který vypadá jako borová šiška, nebo tradičnější likérové špičky či indiánka.

Návštěvou Skiareálu Lipno během vánočního volna nemůžete udělat chybu. Vynikající lyžařské podmínky, spousta zážitků a vynikající kuchyně jsou zárukou krásně stráveného času a nezapomenutelných vzpomínek. Přijeďte a vyzkoušejte!

 

Text a foto: (tz-ok)


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře