NAŠE MĚSTO VIMPERK: Na stavbě – úprava prostranství a nová parkovací místa...

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Na stavbě – úprava prostranství a nová parkovací místa u zimního stadionu (9. a 14. prosince)


 

Od začátku prosince mohou návštěvníci a obyvatelé Vimperka využívat nové parkoviště u zimního stadionu. Součástí projektu za necelých 13 milionů korun byly i sadové úpravy, schodiště a odpočinková místa s novým mobiliářem.

Cílem projektu bylo vytvořit moderní bezpečný prostor, navazující na vloni zrekonstruovanou ulici 1. máje. Na zimní stadion se sjíždí na tréninky a zápasy velké množství aut, dokonce i autobusy. Pro ty nyní vzniklo téměř 50 parkovacích míst včetně dvou autobusových stání. Nově také dopravní obsluhu zimního stadionu zajišťuje obousměrná komunikace.

Celé prostranství o rozloze 2850 m2 je výškově členěno do dvou úrovní, které jsou rozděleny opěrnou zdí. Obě úrovně spojuje vetknuté schodiště. Součástí projektu byly i sadové úpravy včetně výsadby 18 nových stromů a odpočinková místa s lavičkami. „Stavební práce trvaly půl roku a vyšly město na necelých 13 milionů korun. Akci podpořil Jihočeský kraj z Krajského investičního fondu částkou 5 miliónů korun. Pevně věříme, že veřejné prostranství bude sloužit jak sportovcům a návštěvníkům zimního stadionu, tak vimperským občanům, kteří si zde mohou odpočinout na lavičkách při cestě městem,“ uzavírá místostarosta města Zdeněk Kuncl.

MĚSTO VIMPERK


 

 

Nová úprava nabízí také lavičky k posezení v prostoru bez aut.

 

Opláštění zimního stadionu volá po důkladné obnově.

 

 

 

 

 

Na zasněžené ploše řidiči nepoznají, kde mají hledat to správné místo k parkování.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: (red) – Za krásnější Vimperk 


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře