VIMPERK A OKOLÍ: Nové autobusové jízdní řády společnosti Švarctrans platné od 11....

VIMPERK A OKOLÍ: Nové autobusové jízdní řády společnosti Švarctrans platné od 11. prosince 2022

 

Po kliknutí na obrázek zobrazíte jízdní řád ve formátu PDF:

 

 


 

V pátek 9. prosince ukončila firma LinkBus provozování linky Praha – Stachy. “Tato linka pojede 9.12. naposledy, dále by naše spoje měl převzít dopravce Švarctrans, avšak zatím netušíme, zda všechny či nikoliv,” sdělil nám zástupce firmy Jakub Platil. Společnost Švarctrans, jak jsme se dozvěděli na jejím dispečinku, dosud v této záležitosti nerozhodla.
Linky z Vimperka do Prahy provozované pod hlavičkou ČSAD Autobusy České Budějovice (odjezd z Vimperka v 5,40 a 8,10 hodin, zpět z Prahy 13,45 a 15,00 hodin) budou jezdit i nadále ve stejných časech.
Cestující však musí (jako vždy se změnou jízdních řádů) strpět, že po několik dní budou spoje v rezervačním systému IDOS vedeny jako Vimperk – Strakonice a Strakonice – Praha a opačně a že jízdenku bude možné v předprodeji koupit pouze pro úsek ze Strakonic do Prahy a opačně.
To je následek byrokratického výmyslu krajských úředníků, kteří nejsou schopni a ochotni vydat jeden jízdní řád pro celou trasu z Vimperka do Prahy, která je částečně dotována z krajských peněz. Proto po změně jízdních řádů nějaký čas trvá, než IDOS začne zobrazovat a prodávat  linku Vimperk – Praha a zpět jako celek. (Totéž se týká dalších podobných linek, např. Prachatice – Praha).
Pro útěchu cestujících: Nastoupíte ve Vimperku a ve Strakonicích nemusíte přesedat. Do Prahy pojedete týmž autobusem. Stejně tak v opačném směru.

(red) – Za krásnější Vimperk


 

Přehled změn v regionální dopravě od 11/12/2022: https://www.jikord.cz/…/zmeny-jr-platne-od-11-prosince…/


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře