NAŠE MĚSTO VIMPERK: Otázka redakce – odpověď radnice

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Otázka redakce – odpověď radnice

 

Zeptali jsme se vimperského místostarosty Zdeňka KUNCLA:

Svého času jste na sociálních sítích zmínil možnost osvětlení pěší zóny na nábřeží Volyňky. Jak při posuzování investic a rozpočtu na příští rok vidíte nyní reálnost tohoto záměru, jehož uskutečnění by jistě zvýšilo bezpečí v této lokalitě?

Dostalo se nám této odpovědi:

“Ano, „decentní“, tím myslím nízké stožáry, osvětlení pěší zóny na nábřeží Volyňky považuji do budoucna za vhodné a správné řešení této lokality pro zvýšení bezpečnosti (aktuálně není zpracovaný ani zadaný projekt). Rád bych také doplnil např. lokalitu v ulici Nad Stadionem od TKB směrem ke křižovatce na Sušické (máme zpracovaný projekt) –  to považuji za vhodné pro zvýšení bezpečnosti vzhledem k blízké zahrádkářské kolonii. Veřejné osvětlení aktuálně končí u TKB.
V návrhu rozpočtu na příští rok, který budeme předkládat k diskusi zastupitelům v rámci našich pracovních jednání tyto investice nejsou. Věřím, že se podaří v následujících letech tyto investice postupně zrealizovat. Bude záležet, zda bude většinová shoda.
Vzhledem k cenám energie je v tuto chvíli spíše důležité vést diskusi nad možnými vhodnými a bezpečnými úsporami v rámci veřejného osvětlení v nadcházejícím roce, protože finanční zátěž bude oproti předchozím a letošnímu roku mnohem vyšší.”

(red) – Za krásnější Vimperk

 

Pěší zóna na nábřeží Volyňky ve Vimperku / Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře