NAŠE MĚSTO VIMPERK: ad Zastupitelstvo v obýváku?

NAŠE MĚSTO VIMPERK: ad Zastupitelstvo v obýváku?


 

Změnil se po komunálních volbách doposud negativní postoj vimperské radnice k vysílání přímých přenosů z jednání zastupitelstva prostřednictvím webových stránek či sociálních sítí tak, jak už to dělají mnohá města a i malé obce?

Naposledy jsme se tomu tématu věnovali 23. června letošního roku zde: RADNICE VIMPERK ODPOVÍDÁ: Zastupitelstvo v obýváku?

V minulých dnech jsme vimperské starostce Jaroslavě Martanové poslali pro inspiraci odkaz na vysílání z Českého Krumlova a zároveň jsme se jí zeptali:

Proč to nejde také ve Vimperku? Budete o tom uvažovat a přidáte se k mnoha městům na jihu Čech, kde už je přímý internetový přenos zastupitelstva zcela běžný? Také jeden ze způsobů, jak přiblížit občanům správu věcí veřejných.

Starostka Jaroslava Martanová nám poslala tuto odpověď:

“K Vaší otázce možného přímého přenosu zasedání zastupitelstva města, kterou se rada města zabývala již vícekrát,  uvádím toto. Již dříve jste obdržel odpověď pana tajemníka, v které je uvedeno, že přímý přenos za současného způsobu organizace a prostoru pro zasedání zastupitelstva je poměrně finančně náročný. Vyčíslené náklady se pohybovaly mezi 20 000 Kč až 30 000 Kč za jedno zasedání. Zpravidla zasedá zastupitelstvo 10x ročně. Zasedání zastupitelstva je v odpoledních hodinách z důvodu, aby se ho mohli zúčastnit i občané. V některých větších městech probíhá zasedání již od dopoledních hodin. Na základě odkazu, který jste mi poslal na zasedání v Českém Krumlově, by bylo možné, v případě změny prostoru pro zasedání, umístit jednu trvalou kameru, která by vše snímala, a tím by odpadly značné náklady na kameramany a střihače. Zatím takový vhodný prostor nemáme k dispozici. Z výše uvedeného vyplývá, že město neuvažuje o přímém vysílání ze zasedání zastupitelstva.”

 

Připravil: (zj) – Za krásnější Vimperk


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře