GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 12. září 2022

GLOSÁŘ Volyňky Homolkové: 12. září 2022

Koláž: (red) – Za krásnější Vimperk

 

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Glosa – 31. srpna

Výstava ve Freyungu našemu městu významně nepomůže. Buď byl a je Vimperk pro cizince věhlasným atraktivním místem nebo ne. Odpověď je zřejmá. Žádné mimořádné překvapení není a nebude. Kdyby tomu bylo naopak, nebylo by nutné čekat na výstavu s prezentací, se kterou jsme zatím jako občané města seznámeni nebyli. Je určitě nutné pochválit řadu občanů a podnikatelů, kteří postupně zvelebují své nemovitosti a provozovny nejen v historické části města. Je nutné pochválit stát, který započal s obnovou zámku. Město určitě investovalo mnoho desítek či stovek milionů do nové dopravní i technické vybavenosti, ale mělo by se více snažit o údržbu ve veřejném prostoru tam, kde je to skutečně potřebné. Je nutné opravit řadu budov, je nutné opravit chodníky i schodiště nejen na sídlišti a odstraňovat stávající architektonické bariery. Je též potřebné zrevidovat umístění zastávek městské veřejné dopravy podle skutečné hustoty bydlení. Potom by byl dojem z návštěvy Vimperka nejen pro cizince určitě příznivější.

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Všímavý objektiv – Kostelní ulice, od července s naplaveným štěrkem

Chodníky ve svažité Kostelní ulici jsou úzké a tudíž se chodí většinou po vozovce. Naplavený štěrk je místy potencionální hrozbou pro chodce, protože na silnější vrstvě štěrku lze lehce uklouznut. Smyk mohou dostat i cyklisté. Jedná se o nebezpečnou závadu ve schůdnosti i ve sjízdnosti na místní komunikaci. Odpovědným lidem je to zřejmě šuma fuk.

 

ad JIŽNÍ ČECHY: Soutěže obcí v třídění odpadů za rok 2021 už znají své vítěze

V třídění odpadů jsme zvítězili především my, občané. Gratuluji nám všem.  Ale poplatky nám za to zřejmě sníženy nebudou. Spíš naopak. Jak by asi vypadalo pořadí v jiné soutěži, např. o nejlépe uklizenou obec? 

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Všímavý objektiv – Kontejner ve sportovním areálu

 Příšerná ostuda. To nemá v Česku obdoby. 

 

ad NAŠE MĚSTO VIMPERK: Nepořádek kolem Pravětínského potoka poblíž lávky pro pěší pod Penny Marketem

Je zřejmé, že se dlouhodobě nedaří zajistit úklid nejen u Penny, ale na celém území města. Městské služby nemají pro tuto náplň odpovídající kapacitu, zatím. Čistota veřejného prostranství je však jasnou prioritou. Čistota je půl zdraví. Vyřeší tuto krizi vítěz voleb nebo nová koalice? Jihočeši 2012 nám slibují, že dají lidem práci, i takovouto práci, a prý dobře zaplacenou. To by bylo skvělé,  já bych měla zájem.

 

Volyňka HOMOLKOVÁ


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře