JIŽNÍ ČECHY: Polotmavý Klostermann ze Strakonic zvítězil při žatecké Dočesné

JIŽNÍ ČECHY: Polotmavý Klostermann ze Strakonic zvítězil při žatecké Dočesné

 

Polotmavý ležák Klostermann z Pivovaru Strakonice se stal vítězem 65. ročníku žatecké Dočesné, což je degustační soutěž, kde přihlášená piva hodnotí 229 degustátorů z řad sládků, pěstitelů chmele či obyvatelů Žatce.

Klostermann, který se ve strakonickém pivovaru vaří od roku 2008, vyhrál ve své kategorii již podruhé, naposledy to bylo v roce 2015. Před třemi lety zde uspěla strakonická 11.

Na žateckou Dočesnou, která patří mezi tři největší akce svého druhu u nás, se přihlásilo 27 pivovarů se 158 vzorky piva.

„Z ocenění pro polotmavého Klostermanna máme v pivovaru velkou radost. Naše pivo uspělo nejen na degustacích, ale rekordní množství našeho piva se vyčepovalo i na samotné Dočesné. Dlouhodobě mě těší, že ocenění se daří získávat více našim pivům, nejen Klostermannovi, ale v minulých třech letech i Dudákovi 11 či Otavskému zlatému,“ hodnotí sládek pivovaru Vlastimil Matej.

Polotmavý ležák Klostermann ve Strakonicích vaří od roku 2008 jako poctu šumavskému spisovateli Karlu Klostermannovi. Lahve s tímto pivem jsou unikátní v tom, že jejich zadní etiketu zdobí úryvky ze třech nejznámějších Klostermannových knih – Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a Skláři.

Polotmavý Klostermann pravidelně získává zajímavá ocenění již od prvního uvaření, nejen na Dočesné, ale i na mezinárodních soutěžích, jako je Zlatá pivní pečeť či od Sdružení přátel piva.

Obliba tohoto strakonického pivního klenotu je patrná i z jeho každoročně narůstajícího výstavu (tedy množství prodaného piva).

„Jedná se o velice oblíbené pivo. Ve srovnání s rokem 2008 se ho dnes prodává více než sedminásobek původního výstavu,“ uvádí ředitel Pivovaru Strakonice Dušan Krankus.

 

Text a foto: Pavel PECHOUŠEK


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře