Z HISTORIE MĚSTA: Šípkový čaj z vimperské Mykoprodukty pili lidé v celé republice
Mykoprodukta Vimperk, provozovna blatenského závodu pražského podniku patřícího pod spotřební družstva, byla zpracovatelem zejména lesních plodů. Lidé v celém Československu znali hlavně nejproslulejší výrobek Mykoprodukty – Šumavské bylinné víno. Koncem sedmdesátých let se vimperská provozovna uvedla dalším výrobkem – porcovaným šípkovým čajem. Byla svého času jeho jediným dodavatelem u nás. Nejdříve se sáčky s čajem balily do krabiček ručně. Na podzim roku 1980 uvedli v Mykoproduktě do provozu novou balící linku, která usnadnila práci a umožnila zvýšit výrobu.
Text a foto: Zdeněk JUNGVIRT
Digitalizace: Petr BEDNARČÍK – Revita group
Odebírat
Login
0 Komentáře