POLICIE ČR: Dopravní nehody, krádeže, podvody, napadení… Co se také stalo

POLICIE ČR: Dopravní nehody, krádeže, podvody, napadení… Co se také stalo

 

 

Redakčně neupravované zprávy Policie ČR

 

7. srpna

Úvěrový podvod a podvod

Úvěrový podvod a podvod za více než 70 000 korun řešili a vyřešili prachatičtí policisté. V uplynulých dnech byl kriminalisty z oddělení hospodářské kriminality obviněn devětadvacetiletý muž z Prachaticka, který měl v době od srpna 2015 do listopadu 2019 uzavřít nejméně pět smluv o úvěrech nebo o půjčkách u různých společností. Při sjednávání smluv měl uvádět nepravdivé nebo hrubě zkreslené údaje o své finanční situaci. Obviněný své závazky vůči poškozeným společnostem do současné doby neuhradil. Jeho trestní stíhání je vedeno na svobodě.

 

5. srpna

Nález munice

Policisté z Volar vyjížděli včera v dopoledních hodinách k nálezu munice, která se nacházela v lesním porostu v okolí Lenory. Místo zajistili až do příjezdu hlídky z Horní Vltavice, která si případ, dle místní příslušnosti, převzala. Přivolaný pyrotechnik na místě konstatoval, že se jedná o dělostřelecký granát z II. světové války. Granát pyrotechnik zajistil a odvezl ho k odborné likvidaci. Při manipulaci s nalezenou municí nedošlo ke zranění ani usmrcení osob a ani ke škodě na majetku.

 

3. srpna

Dnešní rychlá a úspěšná akce prachatických policistů

Prachatičtí policisté se dnes nad ránem rozhodně nenudili. Krátce před půl pátou hodinou ranní přijal operační důstojník na lince 158 informaci o tom, že v obci Újezdec došlo k poškození několika zaparkovaných vozidel. Oznamovatel uvedl, že slyšel hluk a rány. Operační důstojník proto ihned vyslal na místo hlídku prachatických policistů. Ti tušili, že by pachatel nemusel být daleko. Po příjezdu na místo činu zjistili, že pachatel měl v době spáchání skutku na sobě maskáčové oblečení. Začali po něm okamžitě pátrat. Stačilo jim několik málo minut a pachatele objevili. Pohyboval se na cestě nedaleko místa činu. Zadrželi ho a převezeli do policejní cely. Jedná se o muže (45 let) z Prachaticka. V době spáchání skutku byl pod vlivem alkoholu. Pachatel rozbil kladivem okna třech vozidel a způsobil předběžnou škodu ve výši 30 000 korun. Policisté proto zahájili úkony trestního řízení ve věci poškození cizí věci. Případ bude prověřován ve zkráceném přípravném řízení. Do dvou týdnů by tak měl vandal stanout před soudem. Policistům patří poděkování za jejich rychlou a dobře odvedenou práci, která vedla k dopadení pachatele.

 

1. srpna

Odcizil dřevo

Vimperští policisté prověřují případ krádeže, kterého se v době od 3. do 27. července 2022 dopustil dosud neustanovený pachatel. Ten měl z několika parcel na Prachaticku odcizit dohromady deset kusů pokácených smrkových stromů o průměru 50 centimetrů. Svým jednáním si pachatel přišel nejméně na 20 000 korun. Pachateli v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

POLICIE ČR


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře