ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV: Vývoj situace a předpověď počasí pro Českou republiku do...

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV: Vývoj situace a předpověď počasí pro Českou republiku do 7. srpna

Ilustrační foto: pixabay

 

Situace: Od západu se k nám bude rozšiřovat nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu. V pondělí počasí u nás ovlivní frontální systém od severozápadu a za ním se bude rozšiřovat od jihozápadu tlaková výše, kolem které k nám začne proudit teplý vzduch od jihozápadu až jihu. Jeho příliv vyvrcholí ve čtvrtek přes studenou frontou, která bude v pátek postupovat od západu přes naše území k východu. Za ní po přední straně výběžku vyššího tlaku vzduchu chladnější vzduch od severozápadu.

 

Předpověď na neděli 31. července:
V noci polojasno až skoro jasno, ráno ojediněle mlhy. Na Moravě a ve Slezsku oblačno až zataženo a místy déšť, v Beskydech trvalejší. Přes den polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky. Na severovýchodě a východě zataženo a místy déšť, i trvalejší. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, na jihozápadě a západě místy až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 27 °C, na východě 17 až 20 °C, v 1000 m na horách kolem 17 °C, v Beskydech kolem 14 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, později večer bude slábnout.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA: V Beskydech očekáváme vydatné srážky 20 až 40 mm za 24 hodin.

Předpověď na pondělí 1.srpna:
Oblačno, přechodně zataženo. Zpočátku na východě až polojasno. Ojediněle, během dne na většině území přeháňky, ojediněle i bouřky. K večeru ubývání oblačnosti a srážek. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, na severovýchodě až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý 2. srpna:
Polojasno, během dne při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Slabý jihozápadní až západní vítr do 4 m/s.

Předpověď na středu 3. srpna:
Polojasno až jasno. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na západě a severozápadě Čech až 33 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek 4. srpna:
Jasno až polojasno, večer na západě při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 31 až 36 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku 5. srpna do neděle 7. srpna:
Zejména v pátek oblačno až zataženo, občas přeháňky a místy bouřky. Postupně ubývání oblačnosti a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 21 až 17 °C, postupně 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 26 °C, v pátek ve východní polovině území 30 až 35 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

 

Výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu pro regiony a města najdete ZDE


 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře