JIŽNÍ ČECHY: Ocenění Regionální potravina převzalo osm producentů

JIŽNÍ ČECHY: Ocenění Regionální potravina převzalo osm producentů

 

Ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje 2022 zamířila v pátek ke svým držitelům. Na Selských slavnostech v Holašovicích je převzalo osm producentů, mezi nimi Řeznictví Dědouch či Farma Struhy.

Hodnotitelská komise letos vybírala z 60 výrobků od 25 producentů. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v pátek 22. července ředitel RO SZIF České Budějovice Jiří Chmel, náměstek ministra zemědělství Jindřich Fialka a hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.

„Tvaroh vyrábíme každý den po sedm let a ziskem ocenění jsme se přesvědčili, že to děláme stále dobře. V jižních Čechách však máme velmi málo zákazníků, tak věříme, že označení Regionální potravina zvýší povědomí o naší farmě,“ konstatoval po ocenění Tomáš Kojetín, majitel Farmy Struhy, která značku obdržela za Bio selský tvaroh měkký.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 411 produktů od 314 výrobců.

Text a foto: (tz-mb)

 


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře