JIŽNÍ ČECHY: Bylo veselo. Dříteň se celý víkend bavila pouťovými slavnostmi

JIŽNÍ ČECHY: Bylo veselo. Dříteň se celý víkend bavila pouťovými slavnostmi

 

Do Dřítně přijela pouť. A obec ležící na dohled od temelínské elektrárny si v sobotu 16. a v neděli 17. července své v pořadí už deváté pouťové slavnosti skutečně užila. Slovy jedné z písní Karla Gotta: „A lidí houf, zaplnil na návsi kdejaký kout“. Bohatý dvoudenní program, doplněný o různé sportovní a kulturní akce, totiž přilákal k dříteňskému zámečku a do zdejšího sportovního areálu stovky návštěvníků z celého okolí.

„Pouťové slavnosti jsou novou tradicí vzniklou díky dlouhodobému partnerství obce s Jadernou elektrárnou Temelín Skupiny ČEZ a jsou již také trvalou součástí programu sportovních, kulturních a společenských akcií pořádaných v rámci Oranžového roku v okolí elektrárny,“ uvedl starosta Dřítně Josef Kudrle.

Rozmanitý program IX. Dříteňských pouťových slavností doprovázelo ideální počasí. Sobotní slunce přálo zábavnému sportovnímu odpoledni na hřišti, fotbalovému zápasu mezi „starými pány“ klubu SK Dynamo České Budějovice a místními z SK Dříteň i následné pouťové zábavě s kapelou Restart. Dobrou náladu nikomu nepokazil ani výsledek 5 : 2 pro Dynamo.

Nedělní slunce pak doprovodilo už tradiční pouť se Mší svatou v kostele Sv. Dismase a další akce, které se konaly v zastřešených interiérech a exteriérech zámku a v jeho těsném okolí. Vedle klasických pouťových atrakcí, střelnice, kolotočů, autíček a podobně si návštěvníci mohli v prostorách zámku prohlédnout výstavu fotografií či prodejní výstavu kaktusů. Na programu nechyběla módní přehlídka, taneční vystoupení dětí, koncert skupiny Bonsai č. 3 či představení Alenka v říši divů v podání Divadelní společnosti Alta. Vyvrcholením slavností byl podvečerní koncert Petry Janů s kapelou Amsterdam. O závěrečnou tečku akce se následně postarala hudební skupina Kocourovo kartáč.

„Díky podpoře Skupiny ČEZ jsme schopni zajistit program na velmi slušné úrovni co do kvality i rozsahu tak, že si na své rozhodně přijdou všechny věkové skupiny návštěvníků. Ty navíc už dávno netvoří pouze místní, ale i obyvatelé obcí z celého okolí,“ poznamenal Kudrle.


 

  • Obec Dříteň se zhruba 1700 stálými obyvateli leží 23 kilometrů severozápadně od Českých Budějovic. V současné době ji tvoří devět místních částí: Dříteň, Bílá Hůrka, Chvalešovice, Libív, Malešice, Radomilice, Strachovice, Velice, Záblatí a Záblatíčko.

 

Text a foto: Petr POKORNÝ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře