NAŠE MĚSTO VIMPERK: Vyjádření radnice k technickému stavu mostu přes Volyňku v...

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Vyjádření radnice k technickému stavu mostu přes Volyňku v ulici Zlatá stezka

 

Nejnovější sdělení vimperské radnice (z pátku 24. června) by mělo, podle jeho autora, vyvrátit obavy obyvatel ulice Zlatá stezka, jimž se nepozdává technický stav tamního mostu přes Volyňku. Poukazují rovněž na to, že most není označen dopravními značkami o maximální povolené hmotnosti vozidel přes něj projíždějících. Budou si moci po přečtení následujících řádek skutečně říci “buďme v klidu, všechno je v pořádku”?

 

Prostřednictvím tajemníka Městského úřadu Vimperk Jana Tůmy jsme v pátek 24. června obdrželi na naší předchozí žádost písemné vyjádření vedoucího odboru investic a údržby městského úřadu Michala Jančeho:

“V současné době se zpracovává posudek předmětného mostu přes řeku Volyňku. Dle dnešního vyjádření zpracovatele posudku je nosnost mostu ve stávajícím stavu dostatečná a nemusí být omezena.”

Posudek se zpracovává, píše Michal Janče. Jenomže 31. května nám vimperská starostka Jaroslava Martanová napsala (slíbenou odpověď ke zveřejnění dosud neposlala):

“Posudek na most přes Volyňku na Zlaté stezce je zpracovaný,  z hlediska statiky je v pořádku. Požádala jsem pana Jančeho, o jeho písemné vyhotovení do konce týdne. Poté Vám napíši odpověď ke zveřejnění.”

Starostka takto reagovala na naši žádost vycházející z jejího předchozího vyjádření, které jsme zveřejnili 23. února:

 “Vzhledem k tomu, že nemáme k dispozici popis aktuálního stavu mostů z hlediska statického posouzení a návrhu oprav, bude v příštím týdnu na radě města předložen návrh na zadání posouzení všech mostů, které má město k dispozici, a poté budou zadávány projektové dokumentace na jejich opravu či generální rekonstrukci.” (https://zakrasnejsivimperk.cz/?p=247858)

Starostkou zmiňované “v příštím týdnu na radě města” bylo 2. březnaTam však, podle veřejně dostupného zápisu z jednání, nebyl “návrh na zadání posouzení všech mostů, které má město k dispozici”, vůbec předložen. Nestalo se tak ani na následujících pěti březnových zasedáních městské rady (zápisy z dalších měsíců už jsme neprověřovali).

Zbaví vyjádření radnice obyvatele Zlaté stezky pochybností o technickém stavu mostu, když vedoucí odboru říká něco jiného, než předtím starostka? Je posudek hotový nebo není? Pokud ano, jaká je ta “dostatečná” nosnost mostu? Pokud ne, jak je možné dopředu tvrdit, že most vyhovuje normě? Kde je tedy pravda? Společně s lidmi ze Zlaté stezky ji budeme dále hledat.

Zdeněk JUNGVIRT

 

Informovali jsme:

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Most přes Volyňku v ulici Zlatá stezka – bez označení nosnosti

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Všechny mosty projdou revizí. Naší redakci to sdělila vimperská starostka Jaroslava Martanová

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Most v ulici Zlatá stezka – vyjádření starostky města

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Most v ulici Zlatá stezka – lidé poukazují na jeho pochybný technický stav

NAŠE MĚSTO VIMPERK: Most v ulici Zlatá stezka – dostává zabrat

 

Foto na stránce: (red) – Za krásnější Vimperk

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře