RECEPTY Z KUCHYNĚ: Krémeš

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Krémeš

 

1 balíček mraženého listového těsta, 4 bílky, 4 lžíce moučkového cukru, 300 ml mléka, 1/2 balíčku vanilkového pudinkového prášku, 30 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr

1) Listové těsto necháme částečně rozmrazit, pak ho rozválíme na sílu 5 mm, rozdělíme na 4 pruhy, které vidličkou propícháme a pečeme v předem vyhřáté troubě při 220 °C cca 18 minut. Necháme vychladnout.
2) Bílky vyšleháme s jednou třetinou cukru. Zbytek cukru dáme do mléka, přidáme pudinkový prášek, mouku a vanilkový cukr a za stálého míchání na mírném ohni uvaříme hustý krém.
3) Odstavíme z ohně a ihned vmícháme tuhý sníh z bílků. Krémem potřeme plátky listového těsta. Vrchní plátek těsta předem nakrájíme na jednotlivé porce.
4) Necháme nejlépe přes noc v lednici. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Recept a foto z knihy I. Cséfalvay – Maďarská kuchařka, www.dona.cz

 

FB – Nakladatelství DONA s.r.o


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře