JIŽNÍ ČECHY: Jedinečné závody. Dračí lodě opět poplují po hladině Lipna

JIŽNÍ ČECHY: Jedinečné závody. Dračí lodě opět poplují po hladině Lipna

 

Jedinečné závody dračích lodí opět na Lipně. Navštivte už 15. ročník DRAČÍHO MISTROVSTVÍ LIPENSKÉ PŘEHRADY pro amatérské, sportovní i firemní posádky! Závody dračích lodí jsou jednou z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších akcí na lipensku, a jsou určeny široké veřejnosti. Přijeďte se podívat nebo si i zazávodit. Akce se koná ve dnech 20. – 22. května a přihlášky jsou stále otevřeny.

Oblíbené závody dračích lodí se opět vrací do svého tradičního květnového termínu a pomyslně tak zahajují letní lipenskou sezonu. Už tento pátek 20. května rozvíří hladinu Lipna první závodní posádky a boj o mistra se opět rozjede naplno. Dračí lodě jsou pro diváky poutavou podívanou už jen pro svůj unikátní vzhled. Dlouhá útlá otevřená kanoe s dračí hlavou na špici a dračím ocasem na zádi je sama o sobě zážitkem. Uřídit tuto 12,5 m dlouhou saň chce cvik, ale také sílu a cit pro rytmus. Každé lodi náleží kormidelník i bubeník, který je součástí 21členné posádky a udává rytmus ve kterém všichni závodníci pádlují.

Závody dračích lodí se staly oblíbeným sportem žen i mužů a mnozí z nich se jim věnují ve svém volném čase na plno. Většina závodů je však otevřena i amatérským posádkám a nejinak tomu bude i na Lipně. „Závod je otevřen všem. Přihlásit se mohou party přátel nebo kolegové z jedné firmy,” uvádí ředitel závodu Jan Veber z Outdoor klubu HANACE. Po pátečních trénincích se pojedou závody v sobotu na 200 a v neděli na 1000 metrů. Jako sport jsou Dračí lodě jedním z nejtýmovějších sportů na světě, jestliže zvážíme, že se na lodi nachází 22 aktivních členů posádky, na rozdíl třeba od fotbalu, kde je jich o polovinu méně.

Sportovní program doplní sobotní večerní LIVE Dragon after party s DJ Robinem Sobkem, moderátorem rádia Frekvence 1. „Akce se koná v kempu Modřín a všichni se mohou těšit nejen na skvělou zábavu a napětím nabitý víkend, ale také na výborné občerstvení a novou nabídku restaurace Grill Modřín,“ informuje tisková mluvčí Rodinného areálu Lipno Olga Kneiflová.

Kemp Modřín je oblíbeným a vyhledávaným cílem pro rodinnou dovolenou. Má vlastní pláž, bezkonkurenční nabídku vybavení a sportovního vyžití, spoustu místa pro stany i karavany a nejlepší animační programy. Přesto, že se z něj za pár minut dostanete k letošní oslavenkyni Stezce korunami stromů nebo do velkého lesního hřiště Království lesa, je pro svou polohu na okraji obce klidným místem. V jeho těsné blízkosti se nachází cyklostezka, která po pár metrech dovede návštěvníky podél jezera ke skvěle vybavené půjčovně Intersport rent Kapitanát. Zde si mohou zapůjčit kola, elektrokola, brusle, koloběžky i veškeré příslušenství k nim. Zapůjčit si lze také elektročluny a vyrazit na romantickou projížďku po hladině a při ní třeba z jiného úhlu pozorovat dračí klání.

Více informací k závodům včetně propozic a podrobného programu jízd najdete na lipno.info nebo na hanace.info.

Text a foto: (tzok)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře